Philadelphia omladzuje. Najproduktívnejší hráč NCAA sa chystá na debut v NHL

Hráči Philadelphie Flyers.
Hráči Philadelphie Flyers. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|11. apr 2022 o 07:33

Bobby Brink podpísal prvý kontrakt v najlepšej súťaži sveta.

PHILADELPHIA. Philadelphia Flyers sa rozhodli podpísať Bobbyho Brinka na tri roky s okamžitou platnosťou. Jeho prvý kontrakt v NHL bude trvať do konca sezóny 2023/24.

Brink si v rámci NHL zarobí 925 tisíc dolárov ročne v základnom plate. Ďalších 92 500 pridá každoročne ako podpisový bonus. Na výkonnostných bonusoch si môže zarobiť 212 500 dolárov v ročníku 2022/23 a 425 000 v ročníku 2023/24. V prípade preradenia do AHL bude zarábať 70 tisíc ročne.

Dvadsaťročného Američana si "letci" vybrali v druhom kole draftu 2019. Krídelník sa stal hviezdou univerzitnej NCAA, za Denver v ročníku 2021/22 zaknihoval 57 (14+43) bodov v 41 dueloch a vyhral bodovanie súťaže. Bol nominovaný na zisk Hobey Baker Award pre najlepšieho hráča NCAA.

"Sme veľmi radi, že máme Bobbyho pod zmluvou po jeho vynikajúcej kariére v univerzitnom hokeji, ktorú ukončil národným šampionátom. Bobby je súťaživý hráč s úžasným hokejovým citom a ofenzívnymi schopnosťami, ktoré ho priviedli k úspechu na každej úrovni, na ktorej počas svojej doterajšej kariéry hral," povedal manažér klubu Chuck Fletcher.

Brink sa debutu v NHL zrejme dočká už v prebiehajúcom ročníku.

Zmluvu v NHL podpísal aj druhý najproduktívnejší hráč univerzitnej súťaže. Útočník Nathan Smith, ktorého v roku 2018 draftovali Winnipeg Jets, sa na dva roky upísal Arizone Coyotes, ktorí ho získali vďaka trejdu.

Anaheim Ducks sa dohodli na dvojročnom kontrakte s Blakeom McLaughlinom. Forvarda prichádzajúceho z NCAA draftovali v roku 2018 v treťom kole.

Boston Bruins predĺžili zmluvu s Oskarom Steenom o dva roky. Švédsky útočník odohral v prebiehajúcej sezóne za "medveďov" 19 zápasov si ziskom dvoch gólov a štyroch asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Philadelphia omladzuje. Najproduktívnejší hráč NCAA sa chystá na debut v NHL