Derby sa začalo strkanicou na červenej čiare. Na konci sa radoval Zvolen

Radosť hráčov HKM Zvolen.
Radosť hráčov HKM Zvolen. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
TASR|29. mar 2022 o 20:45 (aktualizované 29. mar 2022 o 22:27)

Bystričania v zápase viedli, no do víťazného konca sa im ho doviezť nepodarilo.

Tipos extraliga - štvrťfinále play off, 3. zápas

Banská Bystrica - Zvolen 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly:  2. Berger (Urbánek, Melcher) - 5. Krieger (Leskinen), 24. Osterberg (Meliško, Krieger)

/stav série:1:2 /

Rozhodovali: Korba, J. Konc ml. - Synek, Bogdaň, vylúčenia: 6:6, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 2474

Banská Bystrica: Weninger - Björkung, Crevier-Morin, Cardwell, Bačik, Björkung, Matej Bača, Ďatelinka - Výhonský, Tamáši, Kabáč - Urbánek, Berger, Melcher - Michaud, Bubela, Fossier - Lamper, Sojka, G. Gabor

Zvolen: Rahm - Kotvan, Hain, Roy, Diakov, Kubka, Meliško, Sládok - Puliš, Viedenský, Zuzin - Osterberg, Krieger, Leskinen - Saracino, J. Mikúš, Jedlička - T. Török, Marcinek, Csányi

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v utorkovom treťom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy na ľade HC '05 Banská Bystrica tesne 2:1 a ujali sa vedenia v sérii 2:1.

Štvrtý duel je na programe v stredu opäť v Bystrici.

Priebeh zápasu: Banská Bystrica - Zvolen

I. tretina:

Boj medzi týmito rivalmi sa strhol už na predzápasovej rozcvičke, konkrétne o obsadenie červenej čiary, iskrilo to najmä medzi Výhonským a Sládkom, arbiter na nich iba vypiskoval spoza mantinelových dvierok.

Bystričania nastúpili bez zdravotne indisponovaných Šoltésa a Paukovčeka, Zvolen nenasadil Hraška. Do vedenia išli domáci už v druhej minúte.

Po strele Urbánka spoza kruhu uspel na dorážke Berger. V piatej minúte sa nepresadili Fossier a Bača, nasledoval protiútok hostí, z ktorého vyrovnal Krieger na 1:1.

Viac príležitostí mali "barani", Gabor nenašiel recept na Rahma zblízka a nepokoril ho bekhendom ani Kabáč.

VIDEO: Strkanica hráčov Banskej Bystrice a Zvolena

Na opačnej strane mal veľkú šancu v predbránkovom priestore Saracino, na Weningera nevyzrel.

Gólom sa neskončilo ani prečíslenie dvoch na jedného s koncovkou Bergera, takže do šatní išli oba tímy za nerozhodného stavu.

II. tretina:

Na začiatku druhej tretiny sa ocitol v dvoch príležitostiach banskobystrický útočník Michaud.

Najprv sa pekne predral, no puk nezasunul pri žŕdke za gólmana HKM, ktorý o minútu predviedol ďalší skvelý zákrok, keď vychytal spomínaného Američana v tutovke.

Zvolenčania potom nevyužili presilovku, no po nej sa im podarilo ísť do vedenia. Meliško totiž od vlastnej bránky našiel v strednom pásme Osterberga a ten svoj únik pretavil do gólovej podoby – 1:2.

Domáci sa následne snažili vyrovnať, skúšal to trikrát Berger, najprv z kruhu tvrdo pálil, potom vyskúšal bekhend z asi dvoch metrov a ešte strieľal nebezpečne i spoza kruhu, Rahm bol proti.

Poradil si za cenu faulu aj s prienikom Gabora, ktorý sa ocitol zoči – voči nemu. A keďže hokejisti spod Urpína presilovku nevyužili, spokojnejší boli po skončení prostrednej tretiny Banskobystričania.

III. tretina:

V tretej tretine zaujal prienik hosťujúceho Leskinena, stav sa však nemenil a nepodarilo sa to na druhej strane Bubelovi, keď sa šikovne natlačil na bránku.

Bystričania nevyužili ani presilovku a následne ustáli oslabenie, v ktorom bol nebezpečný iba teč Kriegera.

S pribúdajúcim záverom tlak Banskej Bystrice narastal, Rahm bol v permanencii, čelil najmä dobrým strelám Fossiera a Urbánka z medzikružia, čo bolo kľúčové, keďže domáci gólovo nezvládli ani dva a pol minútovú hru bez brankára v šestici.

Hlasy po zápase

Ivan Droppa, asistent trénera Banskej Bystrice: "Vyhral šťastnejší tím, respektíve efektívnejší. Prvých 40 minút sme mali viac šancí, ale nepremenili sme ich. Dopadlo to teda tak, že sme prehrali 1:2. Neskladáme zbrane, zajtra je ďalší deň a verím, že to bude z hľadiska efektivity na našej strane lepšie."

Ivan Ďatelinka, kapitán Banskej Bystrice: "V piatich proti piatim sme boli lepší, ale súper dal o jeden gól viac, využil svoju šancu, my nie, preto sme prehrali. V závere stretnutia sme sa pokúsili aj o dlhú hru bez brankára, bohužiaľ nepadlo nám to tam. Ich brankár zachytal skvele, ale aj náš.

Nik nemá dole hlavu. Ideme zregenerovať, čaká nás o pár hodín štvrtý zápas. Toto bol len jeden zápas z ďalších, nie sme z toho nejako sklamaní. Pozeráme sa iba na seba a chceme byť v štvrtom zápase lepší než v treťom."

Andrej Kmeč, asistent trénera Zvolena: "Bol to kvalitný zápas, fyzicky náročný, hralo sa o každý puk a každý moment. Zvládli sme veľa náročných situácií, hlavne oslabenia. Ukázala sa obetavosť nášho tímu a veľké chcenie zlomiť duel na našu stranu. Robin Rahm v bránke podal výborný výkon, veľmi nás podržal. Mali sme aj trošku šťastia.

V závere sme pri hre súpera bez brankára vyrobili niekoľko zakázaných uvoľnení za sebou, ale myslím si, že niektoré mohli byť aj citlivejšie posúdené. Klobúk dole, ako to obrancovia Roy a Diakov napokon ustáli. Dôležité bolo, že Banská Bystrica v šestici nemala vyloženú šancu, dobre sme blokovali."

Radovan Puliš, kapitán Zvolena: "Zápas sa mi hodnotí dobre, keďže sme ho vyhrali. Môžeme byť pozitívne naladení, ale je to ťažká séria. Diváci sami môžu vidieť, že sa hrá tvrdo a rozhodujú maličkosti. Brankári chytajú výborne, hlavne ten náš, podržal nás v tomto zápase nejedenkrát, chytil čisté góly súpera. Klobúk dole pred ním, veľmi nám pomohol. A keďže sme dali o gól viac než Bystrica, tak sme zvíťazili."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Derby sa začalo strkanicou na červenej čiare. Na konci sa radoval Zvolen