Nitra predĺžila zmluvu s Bačom, posily hlásia Nové Zámky aj Dukla Trenčín

Na snímke zľava Róbert Bačo (Nitra) a brankár Marcel Melicherčík (Spišská Nová Ves) v druhom finálovom zápase play off hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves - HK Nitra.
Na snímke zľava Róbert Bačo (Nitra) a brankár Marcel Melicherčík (Spišská Nová Ves) v druhom finálovom zápase play off hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves - HK Nitra. (Autor: TASR)
TASR|26. júl 2024 o 22:53

Uplynulá sezóna bola pre Bača prvá v slovenskej extralige.

NITRA. Slovenský hokejový útočník Róbert Bačo sa dohodol s HK Nitra na novej trojročnej zmluve. Do klubu prišiel počas uplynulého ročníka 2023/2024 z HC Košice a pomohol mu k extraligovému titulu.

"Corgoni" informovali o pokračovaní spolupráce s 21-ročným krídelníkom na oficiálnej stránke.

Uplynulá sezóna 2023/2024 bola pre Bača prvá v slovenskej extralige. Pred ňou absolvoval dva ročníky v kanadskej juniorskej súťaži WHL.

Po príchode do materského klubu HC Košice nemal stabilné miesto v zostave a klub ho v závere prestupového obdobia vymenil do Nitry za Mareka Slováka.

Vo svojej premiérovej extraligovej sezóne odohral v základnej časti celkovo 36 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 3 góly, 4 asistencie a 36 trestných minút. V 21 zápasoch play off mal bilanciu 1+0 a 64 TM.

Do kádra novozámockých hokejistov pribudol 23-ročný kanadský útočník Dillon Hamaliuk. Bude to pre neho prvé pôsobisko mimo Severnej Ameriky, v ktorej si v uplynulých dvoch zahral v nižších súťažiach AHL a ECHL. Novozámocký klub informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach.

Hamaliuka draftoval v roku 2019 klub San Jose Sharks v 2. kole z 55. miesta, no do NHL sa nepresadil. V uplynulej sezóne 2023/2024 odohral 8 zápasov v AHL v drese Wilkes-Barre/Scranton Penguins, v ktorých si do štatistík pripísal jednu asistenciu. Viac sa mu darilo v ECHL, v ktorej nastúpil za Wheeling Nailers do 36 zápasov základnej časti.

V nich nazbieral 39 kanadských bodov za 15 gólov a 24 asistencií a napriek nižšiemu počtu odohratých zápasov bol tretí v produktivite tímu. V 9 dueloch play off mal bilanciu 2+1.

HK Dukla Trenčín angažoval 25-ročného kanadského útočníka Seana Joslinga. Najvyššia slovenská súťaž bude pre neho prvé európske pôsobisko. Klub informoval o novej posile na oficiálnej stránke.

Joslingovu hokejovú vizitku zdobia najmä dva tituly v nižšej zámorskej súťaži ECHL, ktoré dosiahol počas uplynulých dvoch sezón. V oboch prípadoch obliekal dres tímu Florida Everblades.

V základnej časti uplynulej sezóny 2023/2024 odohral 69 Zápasov, v ktorých nazbieral 55 kanadských bodov za 22 gólov a 33 asistencií. V 23 dueloch play off mal bilanciu 6+7.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nitra predĺžila zmluvu s Bačom, posily hlásia Nové Zámky aj Dukla Trenčín