Na drafte súperil so Slafkovským, v príprave ohúril nádherným gólom

Zľava Juraj Slafkovský, Shane Wright a Logan Cooley pred Draftom NHL 2022.
Zľava Juraj Slafkovský, Shane Wright a Logan Cooley pred Draftom NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. sep 2023 o 08:55

Príprava NHL začala zápasom v Austrálii.

NHL Global Series 2023

Arizona - Los Angeles 5:3 (0:0, 4:3, 1:0)

Góly: 22. Keller (Schmaltz, Durzi), 29. Maccelli (Välimäki, Zucker), 32. Crouse (Bjugstad), 32. Cooley (Moser, Guenther), 60. Hayton (Schmaltz) - 30. Kempe (Spence), 35. Arvidson (Fiala), 37. Moore

MELBOURNE. Arizona Coyotes a Los Angeles Kings odohrali prvý prípravný zápas pred novým ročníkom NHL. V konfrontácii sa stretli v Rod Laver aréne, ktorá začiatkom roka tradične hostí tenisové Australian Open.

Vo vypredanej hale sledovalo stretnutie 13 097 divákov. Išlo o historicky prvý zápas tímov zámorskej profiligy, ktorý sa odohral na južnej pologuli.

Hráči Arizony v ňom zvíťazili nad "kráľmi" 5:3. V druhej tretine strelili štyri góly v priebehu desiatich minút a náskok si udržali až do konca.

V dueli si zahral aj obranca Kings Jordan Spence, ktorý sa narodil v Austrálii. Hráč s kanadsko-japonským občianstvom sa v roku 2022 stal vôbec prvým austrálskym rodákom, ktorý si zahral v NHL.

Pozornosť na seba upriamil najmä Logan Cooley, ktorý strelil gól na 4:1.

Narazil si puk so spoluhráčom, vstúpil do útočného pásma, spravil elegantnú otočku, pričom sa zbavil troch hráčov súpera a strelil nádherný gól.

"Wow, to je neuveriteľné, čo si teraz dovolil Logan Cooley a ukazuje nám, na čo sa môžeme tešiť v novej sezóne NHL. Toto bola veľká paráda. Klobúk dole," povedal komentátor Nova Sportu Michal Jinoch.

VIDEO: Gól Logana Cooleyho v prípravnom zápase proti Los Angeles Kings

"Dobre, že podpísal trojročný nováčikovský kontrakt a nezamieril späť na univerzitu, pretože ak sa bude takto prezentovať v NHL, tak to budú skvelé hokejové momenty," dodal jeho kolega Tomáš Borovec.

Devätnásťročný center mal pôvodne stráviť budúcu sezónu na univerzite v Minnesote, kde hral aj minulý rok. Coyotes mu ale ponúkli zmluvu s výhodnými bonusmi a presvedčili ho, aby prišiel do NHL už na sezónu 2023/24.

Útočník Arizony bol v roku 2022 trojkou vstupného draftu do NHL. Pred nim bola vybraná len dvojica Slovákov - Juraj Slafkovský a Šimon Nemec.

Organizátori museli riešiť aj problémy s ľadovou plochou.

Na sociálnych sieťach sa po stretnutí objavili fotografie, ktoré zachytávali kaluže, ryhy v ľade a nerovnomerné sfarbenie namaľovaných čiar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Na drafte súperil so Slafkovským, v príprave ohúril nádherným gólom