Arizona Coyotes sa presťahujú. Už o tom informovali aj hráčov

Hokejisti Arizony Coyotes.
Hokejisti Arizony Coyotes. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|13. apr 2024 o 07:18

Majiteľ však dostal záruku, že sa jedného dňa NHL môže do Arizony vrátiť.

PHOENIX, SALT LAKE CITY. O presťahovaní organizácie Arizona Coyotes je, zdá sa, rozhodnuté. Klub by mal byť predaný investorom do Salt Lake City, kde nikdy predtým NHL nepôsobila.

Insider Elliotte Friedman informuje, že o skutočnosti už boli definitívne informovaní aj hráči a zamestnanci klubu. Tým bude čoskoro umožnené vycestovať do Utahu a obhliadnuť si štadión a okolie.

Podľa Emily Kaplanovej z ESPN mal generálny manažér Bill Armstrong v piatok s hráčmi míting, na ktorom tieto skutočnosti oznámil. Predaj však zatiaľ neprebehol, sťahovanie tak nemôžeme brať ako stopercentné.

Príčinou tohto riešenia je, že Coyotes nemajú arénu uspôsobenú na požiadavky NHL. Už druhý rok hrajú na univerzitnom štadióne a zatiaľ nemajú kde postaviť plánovanú novú halu.

Situácia sa natiahla, ale ich majiteľ Alex Meruelo sa plánu na stavbu modernej arény nevzdáva. Podľa informácií Johna Gambadora z arizonasports.com súhlasil s predajom potom, čo dostal záruku, že po piatich rokoch, ak sa mu podarí postaviť štadión, môže v Arizone založiť nový klub a dostať ho do NHL v rámci expanzného draftu.

Pre klub Arizona Coyotes pôjde už o tretie sťahovanie. V roku 1996 sa do Phoenixu prisťahovali pôvodní Winnipeg Jets.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Arizona Coyotes sa presťahujú. Už o tom informovali aj hráčov