Zachránia Arizonu? Klub sa do ďalšej sezóny nepresťahuje, hľadá sa riešenie

Jack McBain v drese Arizony.
Jack McBain v drese Arizony. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. máj 2023 o 07:40

Ako možnosti ich budúceho pôsobiska sa uvádzajú Salt Lake City či Houston.

TEMPE. Potom, čo obyvatelia mesta Tempe neschválili plán na výstavbu novej arény pre Arizonu Coyotes vo svojom meste, sa okamžite začali šíriť dohady o tom, aká bude budúcnosť klubu.

Vzhľadom na skutočnosť totiž nemajú kde hrať. V súčasnosti pôsobia v Mullett Arene, kde sa zmestí len 4 600 divákov. Kontrakt majú do konca sezóny 2024/25.

Objavili sa hlasy, že by sa organizácia mohla presťahovať už pred nasledujúcou sezónou. Zástupca komisionára NHL Bill Daly však takýto variant odmietol.

"Nepredpokladám scenár, že by Coyotes v budúcej sezóne nehrali v Mullett Arene," napísal v e-maile Gregovi Wyshynskému z ESPN.

Prezident a výkonný riaditeľ Coyotes Xavier Gutierrez tiež uviedol, že klub sa v tejto sezóne nebude sťahovať.

"Sme naďalej zaviazaní Arizone a už sme začali opätovne komunikovať s miestnymi predstaviteľmi, aby sme našli nový stály domov v tejto oblasti," vyhlásil Gutierrez v oficiálnej správe.

Zo skúseností môžeme predpokladať, že je v záujme vedenia ligy, aby "kojotov" udržali v Arizone. Ak by sa to nepodarilo, v hre je viacero lokalít. O klub NHL by mohli mať záujem v Salt Lake City či Houstone.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zachránia Arizonu? Klub sa do ďalšej sezóny nepresťahuje, hľadá sa riešenie