Coyotes sa už možno nikdy nevrátia. Padol ich ďalší plán na novú arénu

Hokejisti Arizony Coyotes.
Hokejisti Arizony Coyotes. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|22. jún 2024 o 03:30

Pozemkový úrad mal organizovať dražbu, kde chceli Coyotes získať pozemok pre novú arénu.

PHOENIX. Arizona Coyotes niekoľkokrát za posledných rokov menili svoje plány na výstavbu novej arény. Keď však nemohli nájsť vhodnú možnosť a naozaj začať budovať, klub predali do Utahu.

Hlavný komisionár NHL Gary Bettman sľúbil vlastníkom organizácie, že sa budú môcť vrátiť do ligy, keď sa im podarí postaviť modernú halu, o ktorej dlhodobo hovoria.

Ich súčasným plánom bolo získať pozemok na dražbe. Pozemkový úrad štátu Arizona (ASLD) mal budúci štvrtok zorganizovať aukciu 44-hektárového pozemku, avšak na poslednú chvíľu ju zrušil.

"Chápeme, že odklad aukcie je pre žiadateľa a verejnosť sklamaním, ale zmena termínu je uváženým rozhodnutím. ASLD je naďalej otvorená spolupráci s naším žiadateľom, aby sa pozemok dostal do dražby v budúcnosti po získaní potrebných povolení," píše sa vo vyhlásení úradu.

Po ďalšom zmarenom pláne sú plány ligy aj vlastníkov Coyotes na návrat do ligy ako súčasť expanzie v ohrození.

"Tento bezprecedentný krok štátu Arizona vážne ohrozuje budúcnosť návratu NHL do púšte," napísali Coyotes v oficiálnej správe.

Poslednou dlhodobou domovskou arénou Yotes bola Gila River Arena v Glendale, kde pôsobili medzi rokmi 2003-2022. V posledných rokoch existencie nastupovali v univerzitnej Mullett Arene, kde sa zmestilo zhruba 5 000 divákov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Coyotes sa už možno nikdy nevrátia. Padol ich ďalší plán na novú arénu