Analytikom sa nad Rangers zastavuje rozum. Podrží ich Šesťorkin aj proti Vasilevskému?

Chris Kreider (vľavo) a Adam Fox (vpravo) sa tešia z gólu.
Chris Kreider (vľavo) a Adam Fox (vpravo) sa tešia z gólu. (Autor: SITA/AP)
Samuel Grega|1. jún 2022 o 12:31

New York Rangers postúpili do finále Východnej konferencie.

NEW YORK. Ešte v roku 2020 mali prvú voľbu na drafte. Získali vďaka nej Alexisa Lafrenièrea. O necelé dva roky sa New York Rangers prebojovali do konferenčného finále.

Po sedemzápasovom boji v druhom kole zdolali Carolinu Hurricanes. V prvom kole zvíťazili takisto pomerom 4:3 na zápasy nad Pittsburghom Penguins.

V súboji o finále sa stretnú s obhajcami. Séria proti Tampe Bay Lightning sa začne v noci zo stredy na štvrtok.

Rangers čelili vypadnutiu už v piatich zápasoch. Vo všetkých ale zvíťazili. Proti Pittsburghu otočili stav z 1:3 a proti Caroline z 0:2 a následne z 2:3.

Tlak ich nepremohol. „Je to skvelé, sme skutočne odolná skupina,“ hodnotil obranca Adam Fox. „Chrbtami k stene sme stáli päťkrát a vyšli sme z toho živí. Chceme si to zachovať aj do ďalších kôl. Máme väčšie ciele.“

Akým sú hokejisti z New York City tímom a v čom tkvie ich úspech?

Súperi si zahrajú, no oni to vyhrajú

„Tento rok som to už povedal stokrát. Nie sme perfektní, ale vieme nájsť spôsob, ako vyhrať,“ zhodnotil svoje mužstvo tréner Gerard Gallant.

Rangers prekvapili a mnohým potvrdili, že ich systém, vďaka ktorému víťazili počas základnej časti, funguje. Ukázali, že s nimi treba počítať.

Sú tím, ktorý sa nespolieha na to, že bude mať viac striel, šancí, či očakávaných gólov. Ich cieľom je jednoducho streliť viac gólov ako súper.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Analytikom sa nad Rangers zastavuje rozum. Podrží ich Šesťorkin aj proti Vasilevskému?