Keď ani McDavid s Draisaitlom nestačia. Čo stojí za veľkou krízou Edmontonu?

Hráči Edmontonu Oilers.
Hráči Edmontonu Oilers. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop, Samuel Grega|5. jan 2022 o 19:54

Oilers prehrali desať z posledných dvanástich stretnutí.

EDMONTON. Do tretieho decembra patrili Edmonton Oilers k najlepším mužstvám NHL. Získali 32 bodov, len o tri menej ako Toronto Maple Leafs, za toto obdobie najúspešnejší tím.

Lenže potom prišiel obrovský útlm.

Edmonton Oilers prehrali desať z nasledujúcich dvanástich stretnutí. Pred zápasom na ľade silného Toronta ťahajú štvorzápasovú sériu prehier.

Budú musieť hrať bez kapitána Connora McDavida, ktorý mal pozitívny test a bol umiestnený na Covid protokol. Vyradení z hry sú aj Derek Ryan a Tyson Barrie a pre zranenie aj Ryan Nugent-Hopkins.

Problém za problémom. Oilers sú v kaši.

Nie je to tak dávno, čo ovládali ligovú tabuľku. Zo začiatku sezóny dominovali, ničili súperov presilovkami, McDavid s Draisaitlom zbierali body ako na bežiacom páse.

Píše sa piaty január 2022 a „olejári“ vedia, že ich čaká ťažký boj o play off. Aktuálne držia ôsmu pozíciu, poslednú postupovú, majú 38 bodov. Zospodu na nich číhajú Winnipeg Jets a Los Angeles Kings s jednobodovým mankom.

Chýba motivácia

Edmonton Oilers nie sú v ročníku 2021/22 nijako oslnivým tímom. V rámci samotného herného prejavu ním neboli, ani keď sa im darilo – bolo za tým viac faktorov, ako len dominancia v tabuľke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Keď ani McDavid s Draisaitlom nestačia. Čo stojí za veľkou krízou Edmontonu?