Bol kométou minulej sezóny. Sharks predĺžili zmluvu s ruským útočníkom

Alexander Barabanov.
Alexander Barabanov. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. máj 2022 o 07:32

San Jose Sharks oznámili dva nové kontrakty.

SAN JOSE. Vedenie klubu San Jose Sharks predĺžilo zmluvu s dvomi hráčmi - útočníkom Alexandrom Barabanovom a obrancom Jaycobom Megnom.

Prvý menovaný podpísal dvojročný kontrakt s priemerným ročným zárobkom 2 500 000 dolárov. V prvej sezóne si zarobí milión v rámci podpisového bonusu, v druhej pol milióna.

Dvadsaťsedemročný ruský forvard zažil zatiaľ najlepšiu sezónu v kariére. V 70 dueloch zaznamenal 39 (10+29) bodov, bol piatym najproduktívnejším hráčom "žralokov".

"Alexander odohral výbornú prvú sezónu v NHL a dokázal, že na pravidelnej báze zbiera body a tvorí hru. Keď to spojí s odhodlaním pracovať na sebe, má potenciál ešte sa zlepšiť," vyhlásil generálny manažér klubu Joe Will.

Novú zmluvu dostal aj zadák Jaycob Megna. Ten odohral dve tretiny sezóny v NHL a zvyšok na farme.

V prvom tíme Sharks štartoval v 44 zápasoch, strelil dva góly a pridal šesť asistencií. V 22 dueloch AHL strelil dva góly a k nim získal osem asistencií.

"Jaycob je hráčom, na ktorého sa dá spoľahnúť, dobre bráni," opisuje ho Will. "Je to charakterný človek, ktorého si všimli aj v reprezentácii USA, ktorú bude reprezentovať na blížiacich sa majstrovstvách sveta."

Megna bude podľa novej dvojročnej zmluvy zarábať v priemere 762 500 dolárov ročne. Jeho kontrakt nezahŕňa nijaké bonusy, je jednocestný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bol kométou minulej sezóny. Sharks predĺžili zmluvu s ruským útočníkom