O ich zmluvách rozhodne súd. Dve hviezdy sa s klubmi nevedia dohodnúť

Timo Meier.
Timo Meier. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|16. jún 2023 o 07:27

Ani jednému sa v novom pôsobisku nedarilo ako v predošlom.

OTTAWA, NEWARK. Kluby z Národnej hokejovej ligy mali do štvrtka popoludní čas prihlásiť svojich hokejistov na tzv. arbitrážne konanie. Urobili tak Ottawa Senators a New Jersey Devils.

Nové zmluvy nemajú Alex DeBrincat a Timo Meier. Keďže ich kvalifikačné ponuky sú vysoké - 9 a 10 mil. dolárov na rok - nový kontrakt hráčom vymeria súd.

Kvalifikačné ponuky môže skresať, ale najviac o 15 percent. Znamená to, že DeBrincat dostane plat aspoň 7,65 mil. dolárov a Meier aspoň 8,5 mil. dolárov.

Pri DeBrincatovi nie je vylúčená ani výmena. V hlavnom meste Kanady je podľa zdrojov z tamojších médií nespokojný a jeho agent kontaktoval Sens aj so zoznamom destinácií, ktoré by sa mu páčili. O dlhodobý kontrakt nemá záujem a po ročníku 2023/24 sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

V podobnej situácii je Meier, ktorý však je za istých podmienok naklonený k pokračovaniu v New Jersey. "Diabli" získali Švajčiara pred prestupovou uzávierkou v roku 2022.

Po tomto trejde produktivita 26-ročného útočníka klesla. V drese Devils odohral 21 zápasov v základnej časti so ziskom 14 (9+5) bodov. V play-off zaknihoval v 11 dueloch len 4 (2+2) body. Napriek tomu bol podľa pokročilých štatistík ťahúňom ofenzívy.

DeBrincat je v Ottawe od vlaňajšieho leta, prišiel z Chicaga. Medziročne jeho produktivita klesla na 66 (27+39) bodov v 82 stretnutiach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»O ich zmluvách rozhodne súd. Dve hviezdy sa s klubmi nevedia dohodnúť