Sľubovaný strelec odišiel už po roku. Nebudeme ho presviedčať, hovorí hviezda Ottawy

Alex DeBrincat.
Alex DeBrincat. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|11. sep 2023 o 07:13

Nebol spokojný, že hral druhé husle.

OTTAWA. Útočník Alex DeBrincat po roku opustil Ottawu Senators na vlastnú žiadosť. Vedenie mu vyhovelo a poslalo ho do Detroitu výmenou za Dominika Kubalíka a niekoľko ďalších artiklov.

Len v lete 2022 ho pritom manažment priviedol z Chicaga ako veľkú posilu pre talentované mladé jadro, ktorá pomôže vyhrávať. Američan pozbieral v jedinej sezóne v hlavnom meste Kanady 66 (27+39) bodov v 82 zápasoch.

Podľa zdrojov novinára Brucea Garriocha nebol spokojný s rolou, ktorú dostal. Bol totiž krídelníkom v druhej lajne, v hierarchii bol za kapitánom Bradym Tkachukom.

Viac o prípade prezradil nemecký talent Tim Stützle, ktorý bol hosťom v podcaste 32 Thoughts od televíznej stanice Sportsnet. Prezradil, že tímová filozofia nespočíva v nútení.

"Ak tu nechce zostávať, nebudeme ho silou mocou presviedčať, aby tu zostával. Je to v poriadku. Ako kolektív sme chceli, aby ostal, je to skvelý hráč aj človek. Ak tu však nechcete byť, tak veľa šťastia na ceste preč," vyjadril sa k odchodu bývalého spoluhráča.

Dvadsaťpäťročnému forvardovi po minulej sezóne skončila zmluva, no bol obmedzene voľným hráčom. Nemohol sa slobodne rozhodnúť, kam pôjde a vedenie mu muselo vyjsť v ústrety, čo sa napokon stalo. V Detroite podpísal štvorročný kontrakt s ročným platom 7 875 000 dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sľubovaný strelec odišiel už po roku. Nebudeme ho presviedčať, hovorí hviezda Ottawy