Ružičku tréner zatiaľ nepotrebuje. V tejto sezóne si ešte nezahral v NHL

Adam Ružička v drese Calgary Flames.
Adam Ružička v drese Calgary Flames. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. okt 2022 o 16:47

Slovenský útočník Adam Ružička bol v prvých siedmich zápasoch Flames ako zdravý náhradník.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Adam Ružička zatiaľ nenastúpil v drese tímu Calgary Flames ani v jednom z prvých siedmich zápasov sezóny 2022/2023 v zámorskej NHL.

Podľa zámorského experta Juliana McKenzieho z magazínu The Athletic to má jednoduché vysvetlenie - tréner Darryl Sutter zatiaľ nemal dôvod zaradiť 23-ročného Bratislavčana do zostavy "plameňov".

"Je dôvod, prečo Adam Ružička v tejto sezóne ešte nehral a prečo tím nemusel povolať žiadneho hráča z AHL. Súčasnému kádru sa darí a drastická zmena by nemusela priniesť rovnaký výsledok.

Keby sa prvému útoku nedarilo, môžu nastať zmeny, ale zatiaľ to nie je nutné. Navyše, ide im to aj v presilovkách. Ak by v nich nastal problém, zmena by bola o to viac potrebná.

Zdá sa tiež, že Sutter dopraje hráčom čas na to, aby sa zohrali," napísal McKenzie o situácii v tíme Flames, ktorý má v aktuálnom ročníku bilanciu päť triumfov a dve prehry.

Ružička odohral v sezóne 2021/2022 v drese Calgary 28 zápasov s bilanciou 5 gólov a 5 asistencií. "Plamene" ho draftovali v roku 2017 zo 109. miesta, odvtedy za ne odohral 31 duelov so ziskom 11 bodov (5+6).

Autor dvoch gólov slovenskej reprezentácie v troch stretnutiach kvalifikácie o postup na ZOH 2022 v Pekingu má s Flames platnú zmluvu do konca ročníka 2023/2024.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ružičku tréner zatiaľ nepotrebuje. V tejto sezóne si ešte nezahral v NHL