Hniďák prestúpil z Trebišova do maďarského Ceglédu. Sníva o domácich ME

Marek Hniďák (vľavo) s krajanom a novým spoluhráčom Martinom Mazákom.
Marek Hniďák (vľavo) s krajanom a novým spoluhráčom Martinom Mazákom. (Autor: Archív M.H.)
SITA|5. jan 2021 o 14:14

Zahral si aj v drese Košice Crows.

BRATISLAVA/TREBIŠOV. Mladý slovenský hádzanár Marek Hniďák pokračuje v kariére v maďarskom Cegléde, do ktorého prestúpil 1. januára 2021.

Informuje o tom oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Devätnásťročný a takmer dvojmetrový mladík sa upísal nováčikovi najvyššej maďarskej súťaže, ktorý aktuálne figuruje na 11. mieste tabuľky.

Najvýznamnejší prestup v kariére

Hniďák bol doteraz hráčom Trebišova, no skúsenosti zbieral aj v slovenskej extralige v tíme Košice Crows.

"V každom prípade ide o najvýznamnejší prestup v mojej doterajšej kariére, z ktorého sa veľmi teším a zároveň cítim zodpovednosť. Určite cítim aj nervozitu, ale nejde o nič hrozné. Prevládajú pozitívne dojmy.

V Košiciach mi v Crows dávali dostatok priestoru, do Ceglédu prichádzam zabojovať o svoje miesto v kádri. S trénerom som sa ešte nestretol, ale moje úlohy ako pravej spojky budú podobné ako v Košiciach,“ uviedol Hniďák pre web SZH.

S maďarčinou sa ešte nekamaráti

Spoluhráčom mladého Slováka sa v Cegléde stal skúsenejší krajan - pivot Martin Mazák.

"S maďarčinou nie sme ešte kamaráti. Dúfam, že v začiatkoch mi 'Mazi' pomôže a neskôr sa aj posnažím,“ prezradil mladík a prezradil aj svoj sen o rok štartovať na domácich ME.

"Pre každého slovenského hádzanára je momentálne métou budúcoročný domáci európsky šampionát. Určite si trúfam minimálne zabojovať o miesto v reprezentácii na šampionát. Ostatné necháme na osud. Spravím však maximum, aby sa mi to podarilo. Uvidíme, ako to dopadne,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hniďák prestúpil z Trebišova do maďarského Ceglédu. Sníva o domácich ME