Historický bronz pre Klaudiu Medlovú

SITA|31. aug 2010 o 18:44

Slovenská reprezentantka v snoubordingu Klaudia Medlová získala v utorok na majstrovstvách sveta juniorov v novozélandskej Cardrone v záverečnej kráľovskej disciplíne Big Air bronzovú medailu.

CARDRONA.

Iba šestnásťročná najlepšia freestylová jazdkyňa v SR dosiahla pre slovenský snoubording historické umiestnenie na svetovom šampionáte juniorov a vybojovala si premiérovú medailu z tohto podujatia.

Zlato si vyjazdila favorizovaná Fínka Enni Rukajärviová, striebro putuje do Slovinska zásluhou Uršky Pribošičovej. Fínska reprezentantka si tak vyjazdila druhé zlato a Slovinka druhé striebro, obe ich získali v minulotýždňovej disciplíne slopestyle. Talentovaná Medlová obsadila v slopestyle deviate miesto.

"Preteky sa začali po nekonečnom čakaní v reštaurácii strediska, keďže ho zaplavila hustá hmla, ktorá začala ustupovať až v popoludňajších hodinách. Organizátori pripravili dva skoky - menší s plošinou 18 metrov určený pre ženy a väčší s veľkosťou plošiny 21 m pre chlapov. V ženskej kategórii sa asi tretina dievčat odhlásila kvôli kombinácii náročného skoku a nestáleho počasia," uviedol pre agentúru SITA priamo z dejiska tréner slovenskej výpravy Marek Hliničan a pokračoval: "

Ako prvá si medzi dievčatami trúfla na skok práve Klaudia, za čo si zaslúži veľký obdiv. Pretekárky absolvovali dve jazdy, z ktorých sa rátala tá lepšia. Klaudia si dala ako prvý skok rovný air s nose grabom, kde v kombinácii s nie úplne dokonalým shapeom kikru a odrazom letela v slušnej výške a preletela na koniec dopadu, kde to pod vplyvom silného nárazu neustála. Druhý skok, to už bola v jej podaní iná káva v podobe backside ródea 540 v nádhernom štýle s čistým dopadom. Po čistom pristáti som si myslel, že máme zlato. Čudoval som sa, že Klaudia skončila ‘až‘ na treťom mieste a predstihla ju Slovinka s bs 360 aj obhajkyňa prvenstva Enni Rukajärviová z Fínska, ktorá skočila bs 540."

Vycestovať na Nový Zéland mohli mladí slovenskí športovci iba vďaka štedrým sponzorom. "Aj preto patrí obrovská vďaka všetkým zväzom a sponzorom, ktorí nám umožnili odcestovať na tieto majstrovstvá sveta a pomohli prelomiť ľady. Dali nám možnosť ukázať svetu, že aj v tak malej krajine ako je Slovensko sa dá snoubordovať na patričnej úrovni," dodal Marek Hliničan.

Výsledky:

BIG AIR

Chlapci: 1. Petja Piiroinen (Fín.), 2. Seppe Smits (Belg.), 3. Ville Paumola (Fín.).

Dievčatá: 1. Enni Rukajärviová (Fín.), 2. Urška Pribošičová (Slovin.), 3. Klaudia Medlová (SR).

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Historický bronz pre Klaudiu Medlovú