Hingisová chce očistiť svoje meno od kokaínovej škvrny

TASR|7. nov 2007 o 15:56

Zürich 7. novembra (TASR) - Švajčiarska tenistka Martina Hingisová chce očistiť svoje meno, ktoré poškvrnila nedávna kokaínová aféra. Informovala o tom ...

Zürich 7. novembra (TASR) - Švajčiarska tenistka Martina Hingisová chce očistiť svoje meno, ktoré poškvrnila nedávna kokaínová aféra. Informovala o tom BBC s odvolaním sa na Hingisovej manažéra Maria Widmera.

Bývalá svetová jednotka ohlásila minulý týždeň ukončenie profesionálnej kariéry po tom, čo sa priznala, že výsledky dopingovej kontroly počas grandslamového turnaja vo Wimbledone boli pozitívne na kokaín. Hingisová sa pôvodne chcela stiahnuť z okruhu potichu, svoj postoj však zmenila. "Určite bude bojovať, o tom nepochybujte. Momentálne na tom pracujú právnici," povedal Widmer.

Dvadsaťsedemročná päťnásobná grandslamová víťazka je stopercentne presvedčená o svojej nevine a s tenisom podľa oficiálneho stanoviska skončila pre zdravotné problémy. Tie ju donútili na istý čas si oddýchnuť aj v roku 2002. Na kurty sa vrátila po štyroch rokoch a za dve sezóny vyhrala tri turnaje WTA.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hingisová chce očistiť svoje meno od kokaínovej škvrny