Zmena navádzača ju nerozhodila. Farkašová zašla bezchybnú jazdu

Henrieta Farkašová.
Henrieta Farkašová. (Autor: SPV - Roman Benický)
Sportnet|7. mar 2022 o 13:05

Slovenka je už 11-násobnou paralympijskou šampiónkou.

PEKING. Henrieta Farkašová opäť potvrdila, že patrí medzi najúspešnejšie športovkyne v histórii zimných paralympijských hier. V Pekingu získala už druhú zlatú medailu v kategórii zrakovo znevýhodnených žien.

Po triumfe v zjazde uspela aj v superkombinácii, hoci po super-G figurovala na druhom mieste. Slalom je však vyšiel veľmi dobre, nespravila prakticky žiadnu chybu a napokon zdolala všetky svoje súperky.

Zaujímavosťou je, že kým v super-G štartovala Farkašová s navádzačom Michalom Červeňom, v slalome ho nahradil Martin Motyka. "Obaja sú skvelí. Som rada, že ich mám," povedala úspešná paralyžiarka.

Rodáčka z Rožňavy má na konte už štrnásť paralympijských medailí, z toho až jedenásť má zlatý lesk. V tomto smere je úspešnejších len päť športovcov, no hneď dvoch z nich môže Farkašová predstihnúť ešte v Pekingu.

Američanka Sarah Willová a Švajčiar Rolf Heinzmann získali dvanásť zlatých medailí, pričom Farkašovú čaká ešte obrovský slalom a slalom.

Lídrom je nemecký paralyžiar Gerd Schönfelder, ktorý v rokoch 1992 až 2010 nazbieral až šestnásť zlatých, štyri strieborné a dve bronzové medaily.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Zmena navádzača ju nerozhodila. Farkašová zašla bezchybnú jazdu