Hejková ide v Eurolige proti výberu sveta číslo 1

Hejkovú čaká zápas proti náročnému súperovi.
Hejkovú čaká zápas proti náročnému súperovi. (Autor: archív SME - TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
SITA|4. nov 2014 o 17:51

Jekaterinburg čnie nad všetkými, hovorí slovenská trénerka, ktorá v súčasnosti vedie USK Praha.

PRAHA. Na basketbalistky USK Praha, ktoré vedie Slovenka Natália Hejková, čaká v stredu v 1. kole Euroligy žien najväčší favorit A-skupiny aj celej súťaže UMMC Jekaterinburg.

Ruský veľkoklub disponuje hviezdami ako Diana Taurasiová, Deanna Nolanová, Candace Parkerová, Alba Torrensová či Sandrine Grudová.

"Jekaterinburg čnie nad všetkými. Tento tím je totálne nabitý. Ako vravia v Rusku: 'Je to výber sveta číslo 1, v Kursku je výber sveta číslo 2 a podobne'," poznamenala na internetovej stránke pražského klubu Natália Hejková, ktorej chýba v zostave Američanka Danielle Robinsonová a do Česka sa vráti až po Vianociach.

"Je to škrt cez rozpočet, v našom tíme mala byť nositeľkou rýchlosti. Teraz musím za pochodu zmeniť myšlienky v hlave a trošku aj koncepciu," povedala slovenská trénerka, ktorá má s Jekaterinburgom bohaté skúsenosti, keďže v Rusku pôsobila v Spartaku Moskovská oblasť aj Diname Moskva.

"S Jekaterinburgom sa vám zápas buď vydarí a je jedno, kedy proti nemu hráte, alebo neubránite nikoho z jeho tímu a máte smolu," dodala pragmaticky Hejková.

Stredajší prestížny euroligový duel v ŠH Folimanka má úvodný rozskok o 18.00 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hejková ide v Eurolige proti výberu sveta číslo 1