Z tímu odišlo dvesto kanadských bodov. Hokejový Slovan sa trápi

Tréner Slovana Miloš Říha videl aj napriek nepostupu do play-off v sezóne pozitíva.
Tréner Slovana Miloš Říha videl aj napriek nepostupu do play-off v sezóne pozitíva. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|29. aug 2017 o 13:02

Naše zápasy sú ako cez kopirák, hnevá sa tréner Miloš Říha po troch prehrách Slovana. Nové posily zatiaľ sklamali.

BRATISLAVA. Opakuje sa to takmer každý rok. Hokejovému Slovanu sa v úvode sezóny nedarí. Lenže taký slabý úvod po troch zápasoch bratislavský klub v KHL ešte nezažil. Na konte má nula bodov, skóre 5:16 a v celej lige je na poslednej priečke.

Naposledy prehral s moskovským Dinamom 2:4.

Prvé zápasy HC Slovan Bratislava v KHL 2017/2018:

SKA Petrohrad - Slovan 7:1

Lokomotiv Jaroslavľ - Slovan 5:1

Dinamo Moskva - Slovan 4:2

"Naše zápasy sú ako cez kopirák. Dostaneme sa do hry, no urobíme niekoľko zbytočných chýb, ktoré naši súperi okamžite trestajú a doplácame na ne. Naopak, naše šance, ktoré v zápase máme, zostávajú nevyužité," hneval sa tréner Miloš Říha.

V troch zápasoch dokázal Slovan streliť zatiaľ iba štyri góly. O slabšej ofenzíve sa hovorilo, keďže z klubu po uplynulej sezóne odišli strelci ako Jonathan Cheechoo, Jeff Taffe, Kyle Chipchura či Žiga Jeglič.

„Z vlaňajšieho tímu nám odišlo 200 kanadských bodov, čo bude ťažké nahradiť,“ odhadoval pred sezónou tréner.

Lenže zatiaľ je na tom biedne aj obrana a brankári. Práve gólmani mali byť oporami. Skúsený Jakub Štěpánek má 89-percentnú úspešnosť zákrokov a Marek Mazanec, ktorý chytal v zámorí za Nashville v NHL, dokonca len 83-percentnú.

V jednej štatistike je klub veľmi vysoko. Po troch zápasoch nazbierali jeho hráči až 62 trestných minút. To je druhý najvyšší počet v lige. Mnohé tresty sú zbytočné. Slovan má čo zlepšovať.

Bratislavský tím teraz čaká séria piatich domácich zápasov. Najbližšie sa pokúsi získať body s bieloruským Minskom v stredu o 19.00 (vysiela Sport 2). Pre mužstvo to bude dôležitý zápas, pretože Minsk v doterajších zápasoch tiež nepresvedčil a má v tabuľke len jeden bod.

Po Minsku sa v Bratislave predstavia aj Novosibirsk (1. septembra 17.00), Chanty-Mansijsk (3. septembra 17.00), Omsk (5. septembra 19.30) a Nižnekamsk (8. septembra 19.00).

Všetky zápasy bude naživo vysielať naživo Sport 2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Z tímu odišlo dvesto kanadských bodov. Hokejový Slovan sa trápi