Slovan prehral aj tretí súboj na domácom ľade, od Soči inkasoval dva rýchle góly

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: SITA)
Športové prenosy SME|29. sep 2018 o 00:00

Online prenos ste mohli sledovať s nami.

Hokej - KHL - (sobota 29. 9. 2018):

HC Slovan Bratislava - HK Soči 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)

Góly: 33. M. Sukeľ (C. Rau, Meszároš) - 2. Polunin (Šmeľov, Bočarov), 7. Collins (D. Archipov, Šmeľov), 44. D. Archipov, 58. Rachimullin

Vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše Ščitov (Soči) trest DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Belov, Naumov - Gordenko, Sysujev (všetci Rus.), 7411 divákov

Zostavy:

Slovan: Čiliak - Sersen, É. Gélinas, Grman, Meszároš, Schaus, Švarný, Klok - Řepík, Taffe, Virta - M. Sukeľ, Bailey, Červený - Liška, Chipchura, C. Rau - Lamper, Hrnka, M. Lunter

Soči: Barulin - Jokipakka, Ščitov, Musin, Auvitu, Budkin, D. Alexandrov, Akmaľdinov, Zborovskij - Bočarov, Rosén, O'Dell - D. Archipov, Collins, Šmeľov - Kapustin, Točitskij, Polunin - Starkov, Tomilin, Rachimullin

BRATISLAVA. Hráči HC Slovan Bratislava nebodovali ani v treťom dueli domácej série v Kontinentálnej hokejovej lige, keď podľahli HK Soči 1:4.

Ruský tím profitoval z vydareného začiatku stretnutia, pretože už v 7. min viedol o dva góly vďaka presným bekhendovým koncovkám Alexandra Polunina a Seana Collinsa.

Zverenci Vladimíra Országha boli dostatočne strelecky aktívni, ale často im viazla kombinácia a pred bránkou súpera sa nepresadzovali. Až v 33. min to zmenil Matúš Sukeľ, ktorý strelu z ľavého kruhu prekonal Konstantina Barulina.

Slovanisti siahali v priebehu tretej tretiny aj na vyrovnanie, no doplatili na slabú efektivitu.

V 44. min opäť inkasovali, keď skóroval z brejku Dmitrij Archipov, a definitívnu bodku za stretnutím dal gólom do prázdnej bránky Damir Rachimullin.

HC Slovan Bratislava - HK Soči (sobota 29. 9. 2018): fotogaléria

29.9.2018



Po trinástich vystúpeniach v aktuálnom ročníku nadnárodnej súťaže patrí Slovanu s troma víťazstvami posledné dvanáste miesto v západnej konferencii.

Ďalší duel základnej časti KHL odohrajú v piatok 5. októbra na ľade Salavatu Julajev Ufa, kde odštartujú šnúru štyroch duelov vonku. Následne nastúpia proti Barysu Astana, Sibiru Novosibirsk a Avangardu Omsk.

Hlasy:

Matúš Sukeľ (útočník Slovana Bratislava): "Bohužiaľ, dnes nám to nevyšlo. Dostali sme v úvodnej tretine dva góly a potom sme už len doťahovali. Súpera sme prestrieľali, ale musíme byť dôraznejší v útočnom pásme a takisto v obrannej tretine, aby sme zbytočne neinkasovali. Po víťazstve vo Vladivostoku sme sa domov vrátili sebavedomí s cieľom natiahnuť víťaznú sériu, ale nezvíťazili sme ani v jednom z troch duelov."

Jeff Taffe (útočník Slovana Bratislava): "Úvod zápasu sa pre nás vyvinul nešťastným spôsobom a celú prvú tretinu sme nehrali príliš dobre. Napriek tomu sme však stále mohli dosiahnuť víťazstvo. Frustrujúca bola pasáž za stavu 1:2, keď sme mohli vyrovnať v presilovke. Početné výhody nám však v ostatných dňoch nevychádzajú a tretí inkasovaný gól nás napokon stál zápas."

Vladimír Országh (tréner Slovana Bratislava): "Mali sme veľmi zlý vstup do zápasu. Inkasovali sme rýchle dva góly a naša hra bola jeden veľký kŕč. Presilovky boli z našej strany katastrofálne. Jednu sme síce využili, ale nevieme si v nich vypracovať šance. Hra v nerovnovážnom počte momentálne rozhoduje zápasy a nám sa v nej nedarí. Ako keby sme sa báli urobiť niečo navyše s pukom. Je to škoda. Takto sa na domácom klzisku nebojuje. Musíme sa prebrať. Máme pár dní na premýšľanie. Mrzí ma, že nás ľudia prišli povzbudiť a my ich hrou vyháňame zo štadióna."

Sergej Zubov (tréner HK Soči): "Na súpera sme sa dobre pripravili, pretože sme vedeli, že nás v domácom prostredí bude chcieť zatlačiť. Moji hráči podali kvalitný výkon, splnili taktické pokyny a neponúkli Slovanu veľa šancí na skórovanie. Chcem sa ospravedlniť za vylúčenie kapitána Ščitova do konca zápasu. Bolo to v emóciách a určite nechcel urobiť nič úmyselne."

Zvyšné sobotné stretnutia:

Avtomobilist Jekaterinburg - Dinamo Moskva 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól:
44. Dawes

Metallurg Magnitogorsk - Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Góly:
14. Verešagin, 25. Ľubimov, 36. Moziakin - 16. Nakládal, 60. Denisenko

Traktor Čeľabinsk - Severstaľ Čerepovec 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly: 8. Szczechura, 55. Bailen - 13. Vovčenko

Dinamo Riga - Barys Astana 3:7 (0:5, 2:0, 1:2)
Góly:
35. Myttynen, 40. Maione, 49. Clark - 1. a 47. Cormier, 3. Dallman, 13. Michajlis, 14. Dietz, 19. Valk, 57. A. Petersson

Online prenos: HC Slovan Bratislava - HK Soči (KHL 2018/2019, základná časť)

KHL  2018/2019
29.09.2018 o 17:00
Slovan
1:4
(0:2, 1:0, 0:2)
60' minúta
Ukončený
Soči
Prehľad
Góly a asistencie: 33. Sukel' (Rau, Meszároš) – 2. Polunin (Bočarov, Šmeľov), 7. Collins (Archipov, Šmeľov), 44. Archipov, 58. Rachimullin. Rozhodca: Belov, Naumov – Gordenko, Sysujev. Diváci: 7.411.
Prenos
Ani dnes to belasým nevyšlo a z víťazstva sa raduje súper. Publikum tento rok nie je šiestym hráčom belasých na ľade a je to poznať. Soči rozhodlo po brejkoch a právom si berie z ľadu domácich dva body. Dnes domácim nevychádzala kombinácia a príliš im puky odskakovali od hokejok, čo využil technicky a korčuliarsky zdatný súper vo svoj prospech. Čiliak sa v bránke čosi narobil, mali by si to raz obrancovia na tréningu skúsiť v tom brankárskom výstroji, možno by gólmanom potom viac pomáhali. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Konstantin Barulin a Matúš Sukeľ. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 10:11, celkom 34:31. Pekný večer a dobrú noc z Bratislavy želá všetkým fans Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:46
Rachimullin dostal dve minúty za hrubosť, zranený odkorčuľoval na lavičku, trest odsedí Starkov.
59:28
Slovan sa previnil proti pravidlám ofsajdom, čiarový musel hru prerušiť.
58:21
Po zakázanom uvoľnení sa hra sťahuje pred Čiliaka, vhadzujeme po ľavej ruke Mareka.
57:47
57:47
goalSoči dáva gól!
Do brejku sa dostal DAMIR RACHIMULLIN a napriek stíhačke domácich puk pekne usmernil do prázdnej bránky belasých.
57:37
importantČiliak na striedačke, Slovan hrá power play bez brankára.
56:45
Teraz už puk z hokejky súpera smeroval medzi tri žrde, Čiliak ho pohotovo poslal na ľavú stranu do rohu klziska.
56:27
Archipov a jeho švih z medzikružia, puk oprel ponad bránku na ochranné sklo.
55:38
Nepríjemný skáckajúci puk Čiliak bezpečne poslal cez vyrážačku na pravú stranu k mantinelu.
54:22
Hostia v plnom počte, tak ani táto presilovka domácim ovocie nepriniesla.
53:47
Bailey to skúsil z vnútornej strany ľavého kruhu, puk skončil na ochrannom skle, Slovan s pukom na hokejkách naďalej v pásme hostí.
52:52
importantNa druhej strane v akcii lapačka Barulina, nepostrehol som, kto v akcii domácich pálil z ľavej strany, zmenu skóre to však neprinieslo.
52:38
importantBočarov ušiel domácim a vystrelil z ľavej strany z kruhu, Čiliak bezpečne puk schoval vo svojej lapačke a opäť podržal tím v belasých dresoch.
52:22
Dve minúty pre Alexandrova, Slovan dostal ponuku vrátiť sa späť do hry, čo viac si o tomto čase priať?
51:47
Bailey v akcii na druhej strane, na tribúnach to len tak zašumelo, ani teraz sa domáci radovať nebudú.
51:14
importantJokipakka z ľavej strany od kruhu a predtým z medzikružia Polunin či Rachimullin, Čiliak v oboch prípadoch podržal domácich.
50:42
Meszároš to skúsil príklepom od červenej, Barulin nechal puk preletieť za svoju bránku a Soči pôjde vpred.
49:35
Spontánny potlesk publika ako na opere v Národnom divadle, Slovan v tejto fáze hry aktívnejším tímom, je to predsa len tím od Dunaja, kto musí tvoriť hru.
48:40
Sukeľ na modrú a Bailey smer pravý kruh, následne strela Virtu, no dnes to belasým akosi nevychádza, snahu im však nikto zobrať nemôže, Soči výborne bráni.
46:42
Oba tímy s plným počtom hráčov, publikum v Bratislave stíchlo a hráči nemajú ani len morálnu podporu svojich fans, to sa potom naozaj ťažko hrá.
45:35
Rosen sa dostal do brejku, no mal to na dlhú hokejku, vystreliť už nedokázal a Gélinas ho odstavil od puku pri mantineli za bránkou.
44:42
Rachimullin a Švarný po dve minúty za hrubosť. Mladík v bielom drese ešte zhodil rukavice a volal Ivana na "férovku", tomu sa do bitky nechcelo. Hráme štyria proti štyrom.
44:40
Rachimullin sa snažil presekať puk cez Čiliaka, obrana domácich mu to nedovolila a po malej šarvátke budeme vylučovať.
43:52
43:52
goalSoči dáva gól!
Do brejku sa dostal DMITRIJ ARCHIPOV a zoči-voči Čiliakovi bol úspešný, keď spred bránkoviska švihom vystrelil.
43:48
Hostia v plnom počte, belasým sa vyrovnať vývoj zápasu nepodarilo.
43:40
importantKapustin a Bočarov v úniku, druhý menovaný trestuhodne prestrelil bránku domácich, s belasými hrala šťastena.
43:02
importantČervený mal tutovku na palici, z medzikružia puk poslal len do Barulina, ktorý ho schoval medzi svojimi betónmi.
42:24
Slovan to skúšal kombinačne v pásme hostí, zatiaľ bez úspechu a strely na bránku, Soči poslalo puk do stredného pásma.
41:48
Točickij inkasuje dve minúty za seknutie, presilovka pre belasých.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:40.
V druhej tretine sme videli trápenie sa domácich, ktorým nevychádzala kombinačná hra a prihrávky oči nemali. A tie čo mali, boli s razanciou a ťažko spracovateľné. Slovan mal možnosť hrať dve presilovky, prvú zbabral, v tej druhej sa ujal puk po strele Sukeľa a aspoň aký taký vietor priniesol do plachiet domácich. Čiliak sa veru nenudil a tak o všetkom rozhodne tretia časť hry. Pomer striel medzi žrde v tej druhej 10:8.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:36
Liška ušiel defenzíve hostí po ľavej strane a vystrelil od kruhu, Barulin pomocou pravého betónu puk poslal za svoju bránku.
38:21
Bailey teraz z ľavého kruhu zvolil strelu, Barulin puk cez betóny vyrazil späť do hry a defenzíva Soči situáciu zvládla.
37:56
Bailey potiahol puk od modrej na ľavý kruh, prihrávka pred bránku správneho adresáta nenašla.
35:48
Od modrej z jej stredu vystrelil švihom Meszároš, Barulin v pokľaku aj tento puk likviduje vo svojom náručí.
35:05
Odrazený puk od zadného mantinelu po svojej pravici Čiliak radšej prikryl pod svoje rukavice.
34:49
Zakázané uvoľnenie belasých, hra sa presťahuje pred Čiliaka.
33:23
Slovan vyrobil akciu na ľavej strane, puk pred bránkoviskom ešte tečoval na bránku Grman, Barulin bol teraz pozorný a puk zlikvidoval na svojej hrudi.
32:28
32:28
goalSlovan Bratislava dal gól!
Z ľavého kruhu sa rozhodol pre streľbu MATÚŠ SUKEĽ a že to stálo za to. Matúš prestrelil Barulina v bránke hostí. Asistencie: Chad Rau a Andrej Meszároš.
32:12
Piskot na tribúnach, domácim sa ani v tejto presilovke nedarí dostať súpera pod tlak, Soči chybovalo na modrej ofsajdom.
31:28
Jokipakka poslal pozdrav Čiliakovi, Slovan sa bude musieť po puk vrátiť k svojej bránke.
31:16
Za seknutie dostal dve minúty Budkin, belasí budú hrať presilovku a poďme sa pozrieť, aký scenár bude mať.
30:48
Auvitu mal dve príležitosti na palici, v dobrých pozíciách spoza kruhov a potom z ľavej strany minul priestor domácej bránky.
29:15
Sersen nahadzoval od modrej puk na bránku hostí, Barulin ho vyrazil pred seba, domáci sa k efektnej dorážke nedostali.
27:44
Za nešportové správanie dostal do konca zápasu trest Ščitov, hráme s plným počtom hráčov na oboch stranách.
27:34
Lamper vystrelil z bránkovej čiary z ostrého uhla, Barulin puk poslal späť do hry, skóre sa meniť nebude.
26:58
Hostia v plnom počte, belasí hrali svoju početnú výhodu mizerne.
26:17
Sukeľ na ľavej strane pred bránkoviskom volil radšej prihrávku pred bránku, Bailey bol pokrytý a Barulin tak bez práce. Pritom Soči strieľa z každej pozície, čo sa dá.
25:43
Totálne dezorientovaní belasí na hracej ploche, presilovku hrali pred Čiliakom, alebo skôr nehrali, aby potom vyrobili zakázané uvoľnenie. Tribúny sa hnevajú a právom.
24:58
Archipov za podrazenie Meszároša putuje na lavicu hanby, presilovka pre Slovan.
23:50
Červený potiahol puk na hokejke až pred bránkovisko, vystreliť nedokázal, hostia mu puk z hokejky zobrali.
23:06
Trochu nepresností sme videli v tejto fáze hry, puk skončil mimo hracej plochy, vhadzujeme v strednom pásme.
21:57
importantLiška si prevzal puk na modrej, potiahol ho na pravý kruh a vystrelil, Barulin v pokľaku pri ľavej žrdi puk likviduje vo svojom náručí.
20:31
Grmanovu strelu od modrej medzi kruhmi tečoval Červený, Barulin bez problémov cez hokejku puk poslal do rohu klziska.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:49.
Skončila sa nám prvá tretina duelu a keď Slovan zaspal úvod duelu, musel doťahovať aktivitu súpera. Hostia hrali s korčuliarskou ľahkosťou a belasí s ťažkými nohami, defenzíva nechala niekoľkokrát Čiliaka trápiť sa. Marek však predviedol niekoľko pekných zákrokov, na druhej strane sme videli aj brankárske umenie Barulina. Tribúny si budú musieť na gól domácich počkať, ten snáď príde po liečbe v šatni, tréner Országh má čo svojim zverencom veru povedať. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 14:12.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
17:13
Z pravého kruhu to opäť vyskúšal Starkov, cez hokejku poslal Čiliak puk k mantinelu a defenzíva domácich ho dostala pod svoju kontrolu.
15:48
Švarný za bránkovou čiarou zle prihrával, k puku sa dostal Collins, posielal ho pred bránku, Sukeľ bol na mieste a puk pred hráčom súpera poslal do bezpečia.
14:45
Jokipakka vystrelil od modrej z ľavej strany, bolestivo v bránkovisku zasiahnutý Schaus už odkorčuľoval na striedačku, následne opäť od modrej pálil Jokipakka, minul však bránku domáceho klubu.
12:28
Sukeľ dostal puk na vrchol kruhov a bez prípravy vystrelil, Barulin bol pozorný a puk poslal späť do hry, tribúny sa tak ani teraz radovať nemôžu.
11:15
importantStarkov vystrelil pohotovo z pravého kruhu, Čiliak puk poslal cez betón na druhú stranu klziska, Soči chvíľu točilo Slovan v zóne pred Čiliakom.
09:34
Hostia v plnom počte, Slovan sa do hry kontaktným gólom vrátiť nedokázal.
08:47
Polunin v brejku sa už-už chystal na streľbu, Gélinas mu puk zobral a poslal do rohu klziska. Predtým sme videli dve strely domácich, Liška z otočky pred bránkoviskom minul bránku súpera, Řepík puk dobre netrafil na ľavom kruhu.
07:43
Taffe spoza pravého kruhu pálil príklepom po ľade, Barulin mal odkrytý výhľad a puk cez betón poslal späť do hry.
07:34
Za držanie inkasuje dvojku Točickij, Slovan bude hrať presilovku.
06:24
06:24
goalSoči dáva gól!
Soči vyrobilo brejk a puk do hornej časti domácej bránky z vnútornej strany pravého kruhu poslal SEAN COLLINS. Asistencie: Dmitrij Archipov a Sergej Šmeľov.
06:06
Virta z ľavej strany od kruhu našiel na pravej Řepíka, ktorý minul bránku Barulina.
05:15
Rau sa ocitol pred Barulinom a k nemu pricestoval puk, nemal dostatok voľného priestoru na zakončenie, skúsil to však, bez úspechu, a neujala sa ani snaha Lišku, ktorý sekundoval svojmu kolegovi z útoku.
03:32
importantBočarov švihom pálil z ľavého kruhu, Čiliak poslal puk späť do hry, od modrej chcel nahadzovať Budkin, belasí puk zablokovali a vyviezli von z pásma.
02:25
Slovan priviezol puk do pásma súpera, zakončenie spoza bránky na prekvapenia sa nekonalo, Barulin mal betón na ľade a puk zlikvidoval.
01:56
01:56
goalSoči dáva gól!
Začiatok je zlý sen, puk z hokejky Bočarova Čiliak vyrazil vpravo od seba a ALEXANDER POLUNIN poslal puk z ostrého uhla do odkrytej časti domácej bránky. Asistencia: Stanislav Bočarov a Sergej Šmeľov.
01:19
Ešte sme poriadne ani nezačali a už za podrazenie pôjde Bailey na trestnú, presilovka pre hostí v úvode duelu.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Príjemné popoludnie z Arény Ondreja Nepelu želám priaznivcom hokeja a priaznivcom belasých zvlášť. Na ľadovej ploche môžeme sledovať rozkorčuľovanie oboch tímov, hostia na dnešný duel zvolili bielo-čiernu kombináciu farieb doplnenú žltou. Zostava belasých s dvomi zmenami oproti poslednému zápasu s Jokeritom. V bránke nastúpi Marek Čiliak a v poslednom útoku Buca v strede vystriedal Hrnka.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gélinas, Grman, Meszároš (A), Schaus, Švarný, Klok – Řepík (A), Taffe, Virta – Sukeľ, Bailey, Červený – Liška, Chipchura, Rau – Lamper, Hrnka, Lunter

HK Soči:

Barulin (Šikin) – Jokipakka, Ščitov (C), Musin, Auvitu, Budkin, Alexandrov, Zborovskij – Bočarov, Rosen, O'Dell – Archipov, Collins (A), Šmeľov – Kapustin, Točickij, Polunin – Starkov, Tomilin (A), Rachimullin – Akmaldinov

Rozhodca:

Belov, Naumov – Gordenko, Sysujev.
Hokejistov HC Slovan zo série troch domácich zápasov čaká už len ten posledný, v sobotu podvečer bude Bratislava hostiť hokejistov HK Soči. Po dvoch domácich prehrách so Spartakom Moskva a Jokeritom Helsinki majú belasí príležitosť vyžehliť si svoju fazónu.

Soči je prístavným a kúpeľným mestom s viac ako 330.000 obyvateľmi. Leží na brehu Čierneho mora a medzi kuriozity sa radí predovšetkým svojou dĺžkou. Soči je dlhé 145 km a tiahne sa od pobrežia Čierneho morapo úpätie Kaukazu. Soči vstúpilo do histórie športu ako usporiadateľ Zimných olympijských hier, ktoré organizovalo na jar v roku 2014.

Hokejový tím HK Soči vznikol pred dvomi rokmi, v roku 2014. Vo svojom prvom účinkovaní v siedmej sezóne KHL neodštartoval práve najlepšie, no všetko sa to zlomilo začiatkom novembra a nováčik sa kvalifikoval do play-off súťaže. V prvom kole však bol nad jeho sily silný CSKA Moskva, ktorý postupoval ďalej po sérii 4:0 na zápasy a Soči v konečnom pelotóne klubov KHL zaknihovalo krásne 13. miesto. V ôsmej sezóne KHL sa Soči rovnako tak prebojovalo do play-off, v prvom kole však nestačilo na ďalší klub z Moskvy, tento raz Dinamo. Séria skončila na zápasy v pomere 0:4 a Soči obsadilo celkovo 11. priečku edície KHL. V deviatej sezóne KHL sa Soči do play-off neprebojovalo a napokon obsadilo v záverečnom zúčtovaní 17. priečku, prvú nie postupovú do vyraďovacích bojov. V tej poslednej sa Soči kvalifikovalo do vyraďovacích bojov, v prvom kole však bol jasne lepší Jokerit, ktorý sériu ukončil v pomere 4:1 na zápasy a pre Soči to napokon znamenalo 14. miesto v celkovom hodnotení klubov.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub HK Soči a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral aj tretí súboj na domácom ľade, od Soči inkasoval dva rýchle góly