Hašek sa vracia. Nastúpi za Pardubice

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Dominik Hašek.
Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára Dominik Hašek. (Autor: ČTK)
TASR|17. apr 2009 o 14:46

Legendárny hokejový brankár Dominik Hašek sa vracia do bránky. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára bude od novej sezóny pôsobiť v extraligových Pardubiciach.

PARDUBICE. Legendárny hokejový brankár Dominik Hašek sa vracia do bránky. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára bude od novej sezóny pôsobiť v extraligových Pardubiciach, kde chytá aj slovenský reprezentačný brankár Ján Lašák.

O návrate štyridsaťštyriročného Hašeka kolovali informácie už dlhšie, no olympijský víťaz z Nagana 1998 ich vždy vyvrátil. S tou najnovšou prišiel denník MF DNES a potvrdil ju aj člen dozornej rady Pardubíc Vladimír Pitter.

"Podľa mojich informácií to je hotová vec. Myslím, že je to pre pardubický hokej veľká udalosť," vyhlásil Pitter pre portál idnes.cz. Vedenie klub zatiaľ tieto správy nepotvrdilo.

Viac o návrate legendárneho hokejového brankára sa dočítate na idnes.cz.

"Dominátor" odštartoval svoju bohatú kariéru práve v drese Pardubíc, s ktorými získal dva ligové tituly. V roku 1990 odišiel do NHL, kde sa stal skutočnou legendou. Vo svojej zbierke má dve prstene za víťazstvá v Stanleyho pohári, šesť trofejí pre najlepšieho brankára v NHL, zlato z OH v Nagane a bronz z OH v Turíne a taktiež jedu striebornú a tri bronzové medaily z MS.

Prečítajte si názory niektorých popredných hokejových osobností na návrat 44-ročného gólmana.

Nachádzate sa tu:
Domov