Hašek oznámil rezignáciu, Jankulovski v reprezentácii končí

SITA|14. okt 2009 o 23:18

Tréner českej futbalovej reprezentácie Ivan Hašek oznámil v stredu svoju rezignáciu. Čechom sa totiž nepodarilo kvalifikovať na záverečný turnaj majstrovstiev sveta, ktorý sa v roku 2010 uskutoční v Juhoafrickej republike.

PRAHA.

Svoje pôsobenie v najcennejšom drese sa po nevydarenej kvalifikácii rozhodol ukončiť aj obranca milánskeho AC Marek Jankulovski. Česká reprezentácia obsadila so 16 bodmi konečné 3. miesto v tabuľke 3. kvalifikačnej skupiny európskej fázy, čo nestačí ani na postup do baráže.

"Áno, bol to určite môj posledný zápas v pozícii trénera českej reprezentácie," uviedol Hašek po stredajšom záverečnom stretnutí kvalifikácie, v ktorom jeho zverenci iba remizovali v Prahe so Severným Írskom 0:0. Hašek sa stal koučom českého výberu v júli, keď mala reprezentácia po šiestich dueloch na svojom konte iba 8 bodov.

Pod jeho taktovkou získala česká reprezentácia v 4 súbojoch 8 bodov, to však už Čechom nestačilo, keď sa pred nimi umiestnili reprezentácie Slovenska a Slovinska. Najpravdepodobnejším nástupcom Hašeka by mal byť jeho bývalý spoluhráč zo Sparty Michal Bílek.

"Môžem to potvrdiť. Bol to môj posledný súboj v reprezentácii," skonštatoval 32-ročný skúsený zadák Jankulovski a dodal: "Bolo to prekrásnych desať rokov." Rodák z Ostravy hral počas svojej kariéry v mužstvách Baník Ostrava, Neapol, Udinese, momentálne pôsobí na severe Talianska v spomenutom tíme AC Miláno.

Nachádzate sa tu:
Domov