Hargreaves si konečne zahrá Premier League

SITA|4. aug 2007 o 11:54

LONDÝN 4. augusta (SITA, AP) - Anglický futbalový reprezentant Owen Hargreaves dostane v blížiacej sa sezóne 2007/2008 po prvý raz možnosť zahrať si v najvyššej anglickej futbalovej súťaži - Premier League.

V letnom prestupovom období prestúpil Hargreaves z Bayernu Mníchov za 17 miliónov libier do tímu aktuálneho anglického majstra Manchestru United, kde podpísal štvorročnú zmluvu. "V Mníchove som strávil desať rokov, vyhral som všetko čo sa dalo a cítil som, že nadišiel správny čas pre novú výzvu," povedal 26-ročný hráč. Tréner "červených diablov" Sir Alex Ferguson sa defenzívneho záložníka snažil získať už pred minulou sezónou, Bayern sa však svojej hviezdy vtedy odmietol vzdať.

Cena hráča vzrástla po jeho vynikajúcich výkonoch v drese "Albiónu" na vlaňajších majstrovstvách sveta vo futbale v Nemecku. Pre zdravotné komplikácie neodohral Hargreaves za ManU zatiaľ ani jeden prípravný zápas, dúfa však, že na otvárací zápas Premier League proti Readingu 12. augusta bude zdravotne v poriadku. Pre zlomeninu nohy odohral Hargreaves počas uplynulej sezóny len deväť súťažných zápasov.

"Je dobré mať Owena Hargreavesa v kádri," povedal Ferguson a pokračoval: "Bol najlepším hráčom Anglicka na ostatných majstrovstvách sveta, prináša energiu a skúsenosti na pozíciu stredového záložníka." O jedno z miest v stredovej formácii bude Hargraeves súperiť s Paulom Scholesom, Michaleom Carrickom a Darrenom Fletcherom.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hargreaves si konečne zahrá Premier League