Hargreaves od 1. júla hráčom Manchestru United

SITA|31. máj 2007 o 14:28

MANCHESTER 31. mája (SITA, AFP) - Tréner Manchestru United Alex Ferguson vo svojich plánoch do budúcej futbalovej sezóny môže počítať s anglickým reprezentačným stredopoliarom Owenom Hargreavesom. Klub ...

MANCHESTER 31. mája (SITA, AFP) - Tréner Manchestru United Alex Ferguson vo svojich plánoch do budúcej futbalovej sezóny môže počítať s anglickým reprezentačným stredopoliarom Owenom Hargreavesom. Klub z Old Traffordu vo štvrtok potvrdil prestup 25-ročného rodáka z kanadského Calgary, ktorý od roku 1997 obliekal dres nemeckého bundesligistu Bayern Mníchov. "Manchester United s radosťou oznamuje, že sa s predstaviteľmi Bayernu Mníchov dohodol na otázkach prestupu Owena Hargreavesa. Hráč s ponúkanými podmienkami tiež súhlasil a absolvoval lekársku prehliadku," uvádza sa vo vyhlásení úradujúceho anglického majstra. Hargreaves podpíše po návrate z rodinnej dovolenky päťročnú zmluvu, hráčom ManU sa stane od 1. júla 2007. Týmto dňom sa teda definitívne skončí niekoľkoročné Fergusonovo úsilie získať do svojich služieb hráča, ktorý o svojich kvalitách presvedčil najmä na vlaňajších majstrovstvách sveta v Nemecku.

"Červení diabli" iba pár hodín pred spečatením Hargreavesovho príchodu dotiahli do konca prestup mladej stredopoliarskej dvojice Nani, Anderson. Na Old Trafforde si veľa sľubujú najmä od 20-ročného krídelníka Naniho zo Sportingu Lisabon, ktorého porovnávajú s jeho krajanom Cristianom Ronaldom. V drese bývalého Ronaldovho klubu odohral talentovaný Nani 38 zápasov a strelil 8 gólov, raz sa zapísal do listiny kanonierov aj v národnom tíme. Ofenzívne ladený je aj 19-ročný Brazílčan z FC Porto Anderson, ktorý sa dokonca ocitol aj v širšej nominácii trénera Carlosa Dungu na juhoamerický šampionát Copa América vo Venezuele. Ani v jednom prípade z Old Traffordu neprenikli informácie o prestupových sumách za perspektívne posily.

Bavorský veľkoklub Bayern Mníchov sa v priebehu jedného roka musel zmieriť s dvoma stratami kľúčových hráčov stredu poľa, pričom obaja zamierili do Premier League. FC Chelsea získala ešte ako majstrovský tím bez odstupného Michaela Ballacka, konkurenčný ManU teraz za médiami odhadovaných 25 miliónov eur Hargreavesa.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hargreaves od 1. júla hráčom Manchestru United