Hapal predĺžil zmluvu. Bol pre nás jediným kandidátom, tvrdí šéf zväzu

Pavel Hapal.
Pavel Hapal. (Autor: TASR)
SITA|14. feb 2017 o 12:52

Český tréner zostáva aj v ďalšom kvalifikačnom cykle trénerom slovenského národného tímu hráčov do 21 rokov.

BRATISLAVA. Český tréner Pavel Hapal zostáva na lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov. Po úspešných bojoch o postup na júnové ME tejto vekovej kategórie do Poľska (16. - 30. 6. 2017) sa dohodol s vedením Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na predĺžení vzájomnej spolupráce o ďalší kvalifikačný cyklus, v ktorom sa bude hrať o účasť na európskom šampionáte 2019 v Taliansku.

Informuje o tom web SFZ. "Pavel Hapal mal štandardne uzavretú zmluvu na kvalifikačný cyklus s klauzulou o jej predĺžení v prípade postupu do baráže, respektíve pri priamom postupe do skončenia finálového turnaja majstrovstiev Európy. To sa naplnilo," povedal generálny sekretár SFZ Jozef Kliment.

"Náš záujem o pokračovanie spolupráce sme prezentovali už na jeseň minulého roka. Obe strany sa zhodli v tom, že chcú spoločne dosiahnuť ďalší cieľ, a preto sme k 1. januáru 2017 uzavreli nový kontrakt za rovnakých časových podmienok, teda na kvalifikačný cyklus plus baráž, respektíve finálový turnaj ME 2019," dodal Kliment. Prezident SFZ Ján Kováčik doplnil:

"Pavel Hapal bol pre nás jediným kandidátom. V prvom dvojročnom cykle odviedol dobrú robotu, ním vedené mužstvo dosiahlo priamy postup na majstrovstvá Európy víťazstvom v kvalifikačnej skupine. Zároveň produkovalo pekný futbal, získalo si uznanie odborníkov. To, čo si vážime veľmi vysoko, je spôsob, akým hráči trénera Hapala oslovili slovenskú futbalovú verejnosť - ukázali vôľu, srdce, oduševnenie, prístup, hrdosť. V tom je odpoveď na to, prečo sme neuvažovali o inom trénerovi pre dvadsaťjednotku na ďalší kvalifikačný cyklus."

Takto Slováci oslavovali postup na európsky šampionát.

Práca trénera Hapala pri mladých Slovákoch nezostala bez povšimnutia ani na klubovej úrovni, v ostatnom období sa spomínal interes popredných českých klubov či záujemcov z Poľska. "Pre mňa bola prioritou slovenská dvadsaťjednotka. Najprv som chcel dokončiť rozrobenú kvalifikáciu, a to postupom, potom urobiť taký plán prípravy, aby sme v júni na šampionáte v Poľsku obstáli. Nebol čas a ani dôvod zamýšľať sa nad nejakou inou prácou. Navyše, nemusel som nič odmietať, pretože nešlo o žiadnu konkrétnu ponuku," skonštatoval 47-ročný český odborník.

To, čo si vážime veľmi vysoko, je spôsob, akým hráči trénera Hapala oslovili slovenskú futbalovú verejnosť - ukázali vôľu, srdce, oduševnenie, prístup, hrdosť.


Ján Kováčik, prezident SFZ

Spolu s Hapalom predĺžil zmluvu aj jeho asistent Oto Brungeraf, s ktorým spolupracujú už desiaty rok. Začínali v lete 2007 v FC Nitra, nasledovali spoločné zastávky v Mladej Boleslavi, MŠK Žilina, poľskom Lubine, FK Senica a pri slovenskej reprezentácii do 21 rokov.

Tím SR "21" si na šampionáte v Poľsku v základnej A-skupine zmeria sily s domácim výberom, Angličanmi a obhajcami prvenstva Švédmi. Novovznikajúca slovenská dvadsaťjednotka bude o ME 2019 bojovať v 2. skupine kvalifikácie proti Španielom, Islanďanom, Albáncom, Estóncom a Severným Írom. Prvý duel odohrajú mladí Slováci v Estónsku (1. 9. 2017), záverečný desiaty v Severnom Írsku (16. 10. 2018).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hapal predĺžil zmluvu. Bol pre nás jediným kandidátom, tvrdí šéf zväzu