Hantuchová si v Birminghame zahrá vo finále

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|15. jún 2013 o 17:22

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nepostúpila do piateho singlového finále na okruhu WTA.

BIRMINGHAM. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová po dvoch rokoch znova postúpila do finále dvojhry na turnaji WTA Aegon Classic v britskom Birminghame (International, dotácia 235 000 USD). V sobotňajšom semifinále zvíťazila nad 22-ročnou americkou kvalifikantkou Alison Riskeovou, 167. vo svetovom rebríčku (ešte nebola v Top 100), za 132 minút 5:7, 6:1, 6:4. Absolvovala 40. semifinále v kariére, do finále sa dostala 15. raz.

V nedeľňajšom finále na Centrálnom dvorci Ann Jonesovej v areáli Edgbaston Priory Club bude 30-ročná popradská rodáčka Hantuchová bojovať o Maud Watson Trophy s ešte len 16-ročnou Donnou Vekičovou (89.). Chorvátska vychádzajúca hviezda v sobotu v semifinále prekonala Magdalénu Rybárikovú 7:6 (5), 1:6, 6:3.

Celý program tohto dňa negatívne poznamenali rozmary počasia. Pre dážď sa začalo hrať s približne hodinovým meškaním a zďaleka nešlo o jediný prestoj.

Niekdajšia päťka renkingu Hantuchová, momentálne 60. v počítačovom poradí, už má istotu 200 bodov do počítačového poradia a prémie 20 000 dolárov. Šampiónka si odnesie 280 bodov a 40 000 USD. Slovenka sa v neoficiálnej prepočtovej online verzii hodnotenia posunula na 53. post k 17. júnu, titul by jej vyniesol 48. miesto.

Hantuchová po triumfe nad Riskeovou žiarila spokojnosťou. "Z postupu do druhého birminghamského finále mám obrovskú radosť. Ani sama neviem, ako som to po piatkovom takmer triapolhodinovom maratóne s Francescou Schiavoneovou zvládla fyzicky. Som rada, že noha ako-tak vydržala. Nebolo to ideálne, no snažila som sa na to nemyslieť, hoci ma zranenie občas limitovalo pri vybiehaných loptách. Bojovala som o každý fiftín a vyplatilo sa. Ani sama neviem, ako som to otočila. V prvom sete po dažďovej prestávke sa mi trochu ťažšie chytal rytmus. Od začiatku druhého dejstva som sa však rozohrala a uvoľnila. Začala som si viac chodiť po údery, hrať riskantnejšie a agresívnejšie, čo je na tráve cesta k úspechu," povedala pre TASR Slovenka, ktorá proti Vekičovej očakáva ťažký zápas.

dvojhra - semifinále:

Donna Vekičová (Chor.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (16-SR) 7:6 (5), 1:6, 6:3

Daniela Hantuchová (SR) - Alison Riskeová (USA) 5:7, 6:1, 6:4 za 132 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová si v Birminghame zahrá vo finále