Handzuš je voľný pre MS, Kings vypadli so Sharks

Center San Jose Joe Thornton strieľa víťazný gól série proti Los Angeles.
Center San Jose Joe Thornton strieľa víťazný gól série proti Los Angeles. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. apr 2011 o 06:58

Hokejisti San Jose postúpili do druhého kola, keď vyradili Los Angeles. Hráčom Tampy sa zas podarila vyrovnať séria s Pittsburghom.

PLAY OFF, 1. kolo

po.jpg

Východná konferencia

  • Washington - NY Rangers (Gáborík) 4:1
  • Philadelphia (Meszároš) - Buffalo (Sekera)
  • Boston (Chára) - Montreal
  • Pittsburgh - Tampa Bay


Západná konferencia

  • Vancouver - Chicago (Hossa, Kopecký)
  • San Jose - Los Angeles (Handzuš) 4:2
  • Detroit (Tatar) - Phoenix 4:0
  • Anaheim (Višňovský) - Nashville 2:4
kompletný rozpis a výsledky

NEW YORK. V pondelňajších zápasoch 1. kola play-off zámorskej hokejovej súťaže NHL si postup do ďalšej fázy vybojovalo San Jose Sharks. "Žraloci" zdolali v šiestom dueli Los Angeles Kings na ich ľade 4:3 po predĺžení, v sérii zvíťazili 4:2 na zápasy a predstavia sa v 2. kole vyraďovacej časti.

Slovák v drese "kráľov" Michal Handzuš sa bodovo nepresadil aj napriek tomu, že na ľade strávil takmer 19:18 min. Tridsaťštyriročný rodák z Banskej Bystrice teda teoreticky môže posilniť slovenský národný výber ešte pred začiatkom blížiacich sa MS 2011 v Bratislave a Košiciach.

Hokejisti Tampy Bay vyhrali v šiestom zápase 1. kola play off zámorskej NHL nad Pittsburghom 4:2 a vyrovnali stav série na 3:3. "Pens" viedli v sérii už 3:1, ale "blesky" si vybojovali rozhodujúci zápas číslo sedem, ktorý sa odohrá na ľade Pittsburghu.

Hostia síce šli v zápase v noci na utorok do vedenia, ale Tampa otočila vývoj a aj po vyrovnávajúcom góle Jordana Staala na 2:2 dokázala streliť ďalšie dva góly. "Ešte to bude zábava. Tvrdo sme pracovali, aby sme sa dostali do rozhodujúceho zápasu. Pôjdeme tam, skúsime čo najskôr streliť nejaký gól a uvidíme, čo sa stane," povedal médiám autor štvrtého gólu Tampy Ryan Malone.

NHL, 1. kolo play off, 6. zápasy:

Východná konferencia:

Tampa Bay - Pittsburgh 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Góly: 17. Purcell, 26. Bergenheim, 45. Downie, 50. Malone - 9. Dupuis, 44. Staal. Brankári: Roloson - Fleury, strely na bránku: 21:29, 20.309 divákov. Stav série: 3:3.

V predošlých piatich zápasoch série platilo pravidlo kto dá prvý gól, ten zvíťazí. V šiestom zápase skóre stretnutia síce otvoril Pascal Dupuis, no "tučniakom" to v konečnom účtovaní v tomto prípade nepomohlo. "Bleskom" pritom na víťazstvo 4:2 stačilo len 21 striel, bodovo sa najviac darilo Stevovi Downiemu, ktorý strelil víťazný gól a asistoval pri predchádzajúcich dvoch zásahoch. Downie za faul na obrancu Bena Lovejoya vynechal štvrtý zápas série a tréner Guy Boucher po poslednom dueli vyzdvihol okrem jeho útočnej hry aj disciplinovanosť. "Skutočne sa mi páčilo, že dokázal kontrolovať svoje emócie. Hoci je to preňho ťažké, pracuje na tom celý rok. Mnoho ľudí to síce nevie, ale je to veľmi rozumný hokejista," citoval portál nhl.com kormidelníka Tampy.

"Ešte to bude zábava. Tvrdo sme pracovali, aby sme sa dostali do rozhodujúceho zápasu. Pôjdeme tam, skúsime čo najskôr streliť nejaký gól a uvidíme, čo sa stane," povedal médiám autor štvrtého gólu Tampy Ryan Malone.

Západná konferencia:

Los Angeles - San Jose 3:4 pp (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)

Góly: 34. Williams, 41. Smyth, 52. Lewis - 23. Wellwood, 37. Demers, 49. Heatley, 63. Thornton. Brankári: Quick - Niemi, strely na bránku: 29:35, 18.118 divákov. Konečný stav série: 2:4.

Domácim, ktorí už v predošlom súboji odvracali hrozbu vypadnutia, sa počas zápasu až trikrát podarilo zmazať gólové manko. Podporu im prišiel svojou prítomnosťou vyjadriť aj legendárny útočník Wayne Gretzky, na čele s ktorým Los Angeles v roku 1989 otočili sériu s Edmontonom Oilers zo stavu 1:3. Súčasným Kings, ktorí boli v rovnakej pozícii, sa nepodarilo zopakovať tento úspech. Kapitán "žralokov" Joe Thornton v tretej minúte predĺženia pohotovo dorazil puk za chrbát brankára Jonathana Quicka a ukončil klubovú sezónu aj Handzušovi, ktorý v poslednom zápase odohral vyše 19 minút bez zápisu do štatistík. "Ani neviem, čo sa vlastne stalo. Viem len toľko, že puk poskakoval pred bránou a iba som ho tam dorazil," uviedol Thornton.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš je voľný pre MS, Kings vypadli so Sharks