Hamšík bol na zraze, mrzí ho neúčasť proti Čiernej Hore a Rusku

Marek Hamšík na zraze futbalovej reprezentácie pred priateľskými zápasmi s Čiernou Horou a Ruskom. Senec, 20. máj 2014.
Marek Hamšík na zraze futbalovej reprezentácie pred priateľskými zápasmi s Čiernou Horou a Ruskom. Senec, 20. máj 2014. (Autor: SITA)
SITA|20. máj 2014 o 22:39

Hamšík: Prišliapol mi nohu a urobil silný výron členka. Za tých desať dní sa to bohužiaľ ešte nevyliečilo.

SENEC. Slovenská futbalová reprezentácia sa v blížiacich sa medzištátnych prípravných dueloch proti Čiernej Hore (23. 5. v Senci) a v Rusku (26. 5. v Petrohrade) bude musieť zaobísť bez Mareka Hamšíka, ktorý si tak zatiaľ nepripíše 70. štart v najcennejšom drese.

"Situácia nie je najlepšia, chýba viacero hráčov, ale to prináša život a futbal. Hamšík má výron a deväť dní netrénoval. Marek prejavil záujem nastúpiť aspoň v Rusku, ale po konzultácii s lekármi sme sa rozhodli, že nebudeme riskovať," povedal po popoludňajšom zraze tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák.

Napriek tomu sa Hamšík objavil pri Slnečných jazerách. "Veľmi ma mrzí, ale v dueloch proti Čiernej Hore a Rusku nebudem môcť hrať. Škoda, čakajú nás totiž kvalitní súperi. Čiernohorci mali v posledných rokoch super výsledky, vždy nešťastne vypadli alebo jej v kvalifikácii chýbalo málo na postup. Rusi idú na majstrovstvá sveta do Brazílie, budú to mať proti nám ako generálku, aj to bude kvalitný zápas," referoval špílmacher Neapola.ň

Zranenie ľavého členka utrpel pred týždňom vo víťaznom zápase predposledného 37. kola Serie A na ihrisku Sampdorie Janov (5:2).

V stretnutí strelil Hamšík gól na 4:1, ale v 65. minúte musel odísť predčasne z trávnika po zákroku Škodrana Mustafiho. "Prišliapol mi nohu a urobil silný výron členka. Za tých desať dní sa to bohužiaľ ešte nevyliečilo."

"Pokiaľ ide o účinkovanie nášho mužstva, sezónu hodnotíme pozitívne. A bude to ešte pozitívnejšie, keď prejdeme cez predkolo Ligy majstrov a dostaneme sa do skupinovej fázy tejto súťaže," dodal trojnásobný Futbalista roka v SR (2009, 2010, 2013) Marek Hamšík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hamšík bol na zraze, mrzí ho neúčasť proti Čiernej Hore a Rusku