Suverén sezóny má veľkú smolu. Na svetovom šampionáte končí predčasne

Halvor Egner Granerud.
Halvor Egner Granerud. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. mar 2021 o 10:50

Odhlásil sa aj celý taliansky tím.

AKTUALIZOVANÉ O 11:55

BRATISLAVA. Nórsky skokan na lyžiach Halvor Egner Granerud mal pozitívny test na koronavírus a majstrovstvá sveta v klasickom lyžovaní v nemeckom Oberstdorfe sa pre neho predčasne skončili.

Suverén aktuálnej sezóny Svetového pohára skončil v pretekoch na strednom mostíku na 4. mieste, v zmiešanej súťaži tímov bol súčasťou strieborného kvarteta Nórska, ale k pretekom na veľkom mostíku sa už nedostane.

O medailách sa tam bude rozhodovať v piatok 5. marca a dovtedy sa určite neskončí Granerudova izolácia.

"Som z toho smutný, ale na druhej strane mám len ľahké prejavy ochorenia a som takmer v poriadku," uviedol nórsky líder Svetového pohára, cituje ho aj portál ORF.

"K životu patria vrcholy aj pády a pre mňa je celá táto sezóna splnený sen. A za to som veľmi vďačný. Robil som všetko, aby som sa vyhol nákaze, ale napriek tomu sa to stalo.

Moje majstrovstvá sveta sa už pravdepodobne skončili, preto bude moja najbližšia priorita byť čo najskôr opäť zdravý," dodal 24-ročný Granerud na sociálnej sieti.

Nový nórsky fenomén skokov na lyžiach je už takmer istý víťaz Svetového pohára 2020/2021. Po 11 víťazstvách je lídrom bojov o skokanský glóbus s náskokom 526 bodov pred Nemcom Markusom Eisenbichlerom.

Víťaz Turné štyroch mostíkov Poliak Kamil Stoch je tretí s mankom rovných 600 bodov.

Krátko po oznámení o Granerudovi, organizátori na šampionáte informovali aj o odhlásení sa celého talianskeho tímu.

V jeho skokanskom výbere sa objavili dva prípady nákazy. Vedenie FIS po konzultácii s vedením talianskej výpravy a miestnymi úradmi rozhodlo o ich stiahnutí. "Ide o opatrenie na zabránenie šírenia vírusu a ochrane ďalších účastníkov," uviedla FIS.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Skoky na lyžiach»Suverén sezóny má veľkú smolu. Na svetovom šampionáte končí predčasne