Haláka prekvapilo privítanie fanúšikov v St. Louis

Dres Montrealu vymenil Halák za St. Louis
Dres Montrealu vymenil Halák za St. Louis (Autor: SITA)
SITA|10. sep 2010 o 09:13

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák pricestoval v stredu do svojho nového pôsobiska St. Louis a o deň neskôr ho oficiálne predstavili fanúšikom v tamojšom Scottrade Centre.

ST. LOUIS. Bratislavského rodáka prijatie v St. Louis príjemne prekvapilo. "Bolo to skutočné milé. Vyzeralo to ako na drafte, keď si vás vyberú, vy si oblečiete dres nového klubu a odfotíte sa s majiteľmi a generálnym manažérom. Bolo to nádherné a už sa teším na novú sezónu,“ povedal podľa StLToday.com Halák, ktorý mal na sebe na prijatí modrý dres Blues s číslom 41.

Blues angažovali Haláka ešte v júni a keďže to bolo v mimosezónnom období, prvý príchod Slováka do St. Louis sa oneskoril. V piatok by sa mal stretnúť s novými spoluhráčmi prvýkrát aj na ľade počas neoficiálnej prípravy v Hazelwoode. Kemp Blues sa začne 17. septembra.

Na maske má aj býka s gitarou

Halák sa v mužstve Blues nepozná s veľa spoluhráčmi. Hneď po výmene z Montrealu si telefonoval s bývalým hráčom St. Louis Pavlom Demitrom, aby sa dozvedel niečo o novom pôsobisku. "V mužstve máme niekoľkých skúsených hráčov, ale väčšinou sú v ňom mladí chalani. Každý sa pokúša získať viac skúsenosti. Myslím si, že z každého môže byť skvelý hokejista," uviedol Halák.

Odchovanec ružinovského hokeja si okamžite získal srdcia fanúšikov v St. Louis, na jednej z dvoch tohtosezónnych masiek bude mať aj portréty bývalých výborných gólmanov Blues Jacquesa Planteho, Mika Liuta a Granta Fuhra. "Každý na maske bol skvelým brankárom a to je dôvod, prečo sú na maske," vysvetlil pre StLToday.com Halák. Na druhej maske, ktorú bude používať, zasa dominujú jazdec na koni a býk hrajúci na gitare.

Najväčšia letná posila

Halák je najväčšou letnou posilou Blues. Dvadsaťpäťročný gólman má za sebou úspešnú minulú sezónu v drese Montrealu, po ktorej mu skončila zmluva a ako obmedzeného voľného hráča ho poslali práve do St. Louis. V Montreale bol miláčikom tribún, priazeň fanúšikov si získal najmä svojimi výkonmi v poslednom play-off, keď vychytal a poslal predčasne oddychovať Washington s Alexandrom Ovečkinom či Pittsburgh so Sidneym Crosbym.

Na pôsobenie v Canadiens ostávajú Halákovi príjemné spomienky, teraz sa ale už pozerá do budúcnosti. V St. Louis pred časom podpísal štvorročnú zmluvu. Blues do play-off postúpili z posledných piatich pokusov len raz, Halák by mal pomôcť túto bilanciu napraviť. V klube bude jednotkou, chrbát mu bude kryť skúsený Ty Conklin. "Na posledné play-off stále myslím. Sú to pekné spomienky, ale je to už minulosť.

Musím sa posunúť smerom dopredu a niečo podobné by som rád zopakoval aj v budúcnosti. Uvidíme, čo nasledujúce týždne a mesiace prinesú. Naším cieľom je dosiahnuť play-off, potom už neviete, čo sa môže stať. Pozrite sa na Philadelphiu z minulej sezóny, aj my sme s ňou napokon prehrali, čo sa nečakalo," povedal Halák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Haláka prekvapilo privítanie fanúšikov v St. Louis