Halák: V Bostone sme šťastní, chceli sme tu zostať

Oh My Hockey|2. máj 2020 o 23:34

Táto sezóna mu náramne vyšla. Čo jedna, rovno dve! Do Bostonu prišiel pred dvomi rokmi ako dvojka a vybojoval si veľký rešpekt, ktorý ho do brány stavia častejšie, než by si jeden bol pomyslel. Jaro Halák ostane v organizácii Bruins ešte minimálne jeden rok.

"Odkedy som sem prišiel, užívam si to," hovoril v prvom rozhovore po podpise. "Sme výnimočná partia. Myslím, že som tu zapasoval a už sme spolu zažili úspech, ale všetci vieme, že tu máme nedokončenú prácu a dúfam, že sa sezóna opäť rozbehne a my v našej úlohe budeme pokračovať. Posledné dve sezóny boli pre mňa zábavou a verím, že to bude platiť aj o tej ďalšej."

Halákove čísla v ročníku 2019/20 sú na vysokej úrovni. Čoskoro 35-ročný bratislavský rodák v tejto sezóne odchytal 31 duelov s percentuálnou úspešnosťou 91,9% a priemerom 2,39 inkasovaných gólov na zápas. Mnohí si myslia, že s Raskom tvoria najlepší brankársky tandem súčasnej NHL.

Sám generálny manažér Don Sweeney potvrdil, že toto pravidelné striedanie Slováka a Fína prospelo obom gólmanom. Vyplatilo sa to až tak, že Tuukka Rask vlani vo vyraďovacích bojoch skutočne posunul svoj vysoký level ešte o jeden krok vyššie.

Medzi dvomi stranami boli predtým, ako uzrel kontrakt svetlo sveta, dlhé debaty, no Halák je rád, že ostáva v Bostone. Radšej urobil toto, ako by mal ísť na trh s voľnými hráčmi, čo sám potvrdil: "Vždy si chcete vybrať tú najlepšiu možnosť, nie len pre vás, ale aj pre deti a svoju rodinu. To, že sme v Bostone šťastní, bol jeden z najvážnejších dôvodov, prečo sme tu chceli ostať."

Sweeney dodáva, že si uvedomuje cenu najúspešnejšieho slovenského brankára v NHL a preto si veľmi váži, že prijal zmluvu na jeden rok. Je pravdepodobné, že sa po ňom bude musieť s Bostonom ako hráč rozlúčiť. Ako motiváciu dali "medvede" Halákovi výkonnostný bonus. Ak odchytá desať zápasov, dostane 1,25 milióna dolárov navyše. Dokopy mu pravdepodobne na účte pribudne 3,5 milióna dolárov.

Keď sa Jaroslava opýtali na to, ako dlho ešte chce chytať, odpovedal, že sa sústredí na prítomnosť. "Chcem byť skrátka najlepší v každom jednom zápase," hovoril. "Neznášam prehry. Je to vo mne už od detstva a s týmto mužstvom máme šancu vyhrať v každom jednom zápase. To je vlastne najväčší dôvod, prečo chceš športovať, že chceš vyhrávať. Myslím si, že vyhrávať a vyhrať Stanley Cup je hlavným cieľom každého v tomto tíme, aj fanúšikov a organizácie, a my urobíme všetko preto, aby sme to dokázali."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák: V Bostone sme šťastní, chceli sme tu zostať