Hajdúch na niekoľkodňovú skúšku do Sheffieldu United

SITA|5. jan 2009 o 13:12

Slovenský brankár Ľuboš Hajdúch obliekajúci si dres corgoňligového MFK Ružomberok absolvuje v najbližších dňoch niekoľkodňovú skúšku v klube druhej najvyššej anglickej futbalovej ligy.

BRATISLAVA. Slovenský brankár Ľuboš Hajdúch obliekajúci si dres corgoňligového MFK Ružomberok absolvuje v najbližších dňoch niekoľkodňovú skúšku v klube druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže Sheffield United FC. Pre agentúru SITA to potvrdil riaditeľ Liptákov Milan Varchola. "Ľuboš by mal byť v Anglicku do 9. januára. Zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, či napokon od nás odíde alebo nie. Určite však už máme pripravenú aj alternatívu v prípade, že Hajdúch prestúpi do iného tímu," uviedol Milan Varchola.

Dvadsaťosemročnému odchovancovi levického futbalu Hajdúchovi sa v lete 2009 končí v Ružomberku profesionálna zmluva a po sezóne 2008/2009 bude voľným hráčom. Ak funkcionári majstra SR z roku 2006 chcú na jeho prestupe do zahraničia profitovať, musia Hajdúcha predať v zimnom prestupovom období.

Slovenský exreprezentant v službách Ružomberka sa už dva roky usiluje prestúpiť do zahraničia. V januári 2007 bol na skúške v anglickom klube Leeds United, ale po dvoch dňoch si natiahol stehenný sval a jeho prestup stroskotal. Neúspechom sa skončili aj jeho testy v ďalšom anglickom klube Plymouth, kde trénerov o svojom brankárskom umení nepresvedčil. Ďalšie správy o jeho odchode z Liptova boli z augusta 2008, keď prenikli informácie, že má o neho záujem francúzsky prvoligista z Lille. V decembri sa zasa objavil interes gréckeho klubu Škoda Xanthi.

Sheffield United je po odohratí 26 kôl na 6. priečke tabuľky The Championship so ziskom 41 bodov za 11 víťazstiev, 8 remíz a 7 prehier. V kádri hlavného kouča Kevina Blackwella figurujú viaceré známe mená - útočník James Beattie (predchádzajúce pôsobiská Everton, Blackburn či Southampton), stredopoliar Gary Speed (Newcastle United, Everton, Bolton a Leeds United) či obranca Ugo Ehiogu (West Bromwich Albion, Glasgow Rangers, FC Middlesbrough, Aston Villa či Leeds United). Svoje domáce zápasy hrávajú "The Blades" na štadióne Bramall Lane s kapacitou 32 609 divákov. Sheffield United majú vo vitríne štyri víťazstvá v najstaršej klubovej súťaži na svete Anglickom pohári - FA Cupe, a to v rokoch 1899, 1902, 1915 a 1925.

Nachádzate sa tu:
Domov