Hádzanárov skromné podmienky zomkli, tajme myslia aj na bronz

Jozefovi Mujgošovi pribudli povinnosti. Okrem trénerskych aj funkcionárske.
Jozefovi Mujgošovi pribudli povinnosti. Okrem trénerskych aj funkcionárske. (Autor: ĽUDO LETTRICH)
Sportnet|15. feb 2011 o 16:45

Hádzanári začnú druhu polovicu sezóny s novým klubovým vedením. V hráčskom kádri sa počas prestávky nič nezmenilo. Nikto neodišiel a ani neprišiel. Prvý tohtoročný majstrovský zápas odohrajú Martinčania už túto sobotu. Na domácej palubovke privítajú Modru

.

MARTIN. V martinskom hádzanárskom tíme sa počas prestávky menili len funkcionári. Na prezidentskú stoličku si zasadol Jozef Mujgoš, riaditeľom klubu sa stal Róbert Klimo.

„Najmä v mojom prípade ide o dočasnú záležitosť. Z dlhodobého hľadiska určite nemám funkcionárske ambície, skôr sa chcem venovať trénovaniu. V novej pozícii by som chcel pomôcť naštartovať určité projekty, potom by som sa rád stiahol," vysvetľoval nám svoje zámery nový šéf klubu Jozef Mujgoš, ktorý bude zároveň viesť hráčov aj z trénerskej lavičky.

Málo peňazí, žiadny zápas

„Mrzí ma, že sme počas prestávky toho veľa nenatrénovali, schádzali sme sa len veľmi riedko. Hráči sa na odvetnú časť súťaže pripravovali najmä individuálne. Žiaľ, naše skromné podmienky nám veľa nedovolili. Z tohto dôvodu sme neodohrali ani jeden prípravný zápas," povzdychol si kormidelník, ktorý si je vedomý faktu, že jeho mužstvo vstúpi do odvetnej časti súťaže s rizikom možných kolísavých výkonov.

„Zrejme chvíľu potrvá, kým sa dostaneme do optimálnej formy. Predsa len, budeme sa musieť rozohrať. Kolektívu však verím. Chalani tvoria výbornú partiu. Neuveriteľne sa zomkli, sú ochotní jeden za druhého bojovať. To je naša najväčšia devíza, s ktorou sa dá veľa získať," myslí si Jozef Mujgoš, ktorému sa hráčsky káder oproti jesennej časti vôbec nezmenil.

„Nikto neodišiel, ale ani neprišiel. Najmä prvé konštatovanie považujem za malý zázrak. Veď u nás už dlho platí, že hádzaná skôr berie ako dáva."

S najväčšími súpermi hrajú doma

Martinčania sa po jesennej časti usadili v polovici tabuľky, zimu prežili na šiestom mieste. Z jedenástich zápasov päť vyhrali, päť prehrali a jeden remizovali.

„Nie je to zlá východisková pozícia. Zvlášť, keď si uvedomíme, že všetky zápasy s mužstvami, ktoré sú pred nami, odohráme v domácom prostredí. Ak by všetko išlo tak, ako by sme si predstavovali, mohli by sme zabojovať aj o tretie miesto, ktoré by bolo pre nás obrovským úspechom. To si však vyžaduje zbierať body nielen doma, ale už aj vonku," zdôrazňuje Jozef Mujgoš.

Premiéra už túto sobotu

Hádzanári odohrajú svoj prvý tohtoročný zápas už túto sobotu. V športovej hale na Podháji o 18. h nastúpia proti Modre, ktorá s Martinčanmi susedí v tabuľke.

„Ak ju zdoláme, dostaneme sa pred ňu. Samozrejme, už aj vzhľadom na spomínané okolnosti nás nič ľahké nečaká. Tešíme sa však na podporu fanúšikov. Tí dokážu povzbudzovaním prinútiť hráčov dostať zo seba maximum. Sú našou obrovskou posilou. Tešíme sa na nich," pozýval divákov do hľadiska Jozef Mujgoš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárov skromné podmienky zomkli, tajme myslia aj na bronz