Hádzanárky Srbska mali na dverách nápis Serbia Champion

Andrea Czanik povzbudzuje z tribúny.
Andrea Czanik povzbudzuje z tribúny. (Autor: TASR)
SITA|13. dec 2014 o 18:44

Dopozerať zápas na tribúne bolo pre ňu náročné. Andrea Czanik nedohrala pre červenú kartu.

OSIJEK. Opora slovenskej reprezentácie Andrea Czanik nedohrala piatkový mimoriadne dôležitý zápas na majstrovstvách Európy žien v chorvátskom Osijeku proti Srbsku (23:21).

V čase 40:01 min faulom na Andreu Lekičovú zapríčinila pokutový hod v prospech Srbiek a dostala dvojminútový trest. Keďže v prípade 35-ročnej pivotky to bolo už tretie vylúčenie, uvidela z rúk španielskych rozhodcov červenú kartu.

Pre diskvalifikáciu sledovala v napätí zvyšných dvadsať minút v hľadisku haly Gradski vrt.

Našou silou je tím

"Keď som dostala červenú kartu, tak som dievčatám verila. Videla som, ako neskutočne bojujú. Bolo to niečo úžasné, nenachádzam na to slová. Nikto tomuto neveril. Ani Srbky nie. Keď sme hneď v prvý deň zbadali na ich dverách nápis Serbia Champion, tak som spoluhráčke Lydke Jakubisovej povedala, že to tak nebude a ony skončia v skupine posledné," uviedla rozradostnená Czanik, ktorú na jednej fotografii zachytili, ako vzpína ruky akoby sa modlila:

"Pre mňa to bolo náročné pozerať zápas na tribúne. Aj keď ma prišli upozorňovať, to sa jednoducho nedá len tak obsedieť, lomcovali so mnou emócie. Myslím si, že u každej z nás zostane tento duel v našich srdciach."

Piatkový večer v Osijeku bol neuveriteľný zážitok aj pre Martin Školkovú.

"Som hrdá na naše družstvo, môžem len poďakovať dievčatám a najmä trénerovi za to, čo s nami za ten rok dokázal. Našou silou je tím, vieme sa zomknúť, čo sme po prestávke aj predviedli," povedala slovenská spojka a k atmosfére v hľadisku dodala:

"Ďakujem slovenskému publiku, bol to náš siedmy hráč na ihrisku, hrali sme akoby doma. Sú to najkrajšie chvíle v kariére a teraz sa už tešíme do Záhrebu."

Na čo sme sem prišli?

Naopak, v tábore Srbska zavládlo v piatok krátko pred 22.00 h obrovské sklamanie. "Je to najhorší deň v našej kariére," vyhlásila hviezda vicemajsteriek sveta z minulého roka Andrea Lekičová. Kritikou do vlastných radov nešetrila ani pivotka Dragana Cvijičová:

"Ťažko hľadám slová, cítim sa zahanbená. Prehrali sme so Slovenskom, nechcem podceňovať žiadny tím, ale my si musíme spytovať svedomie. Na čo sme sem vlastne prišli a strávili tu čas? Všetci máme svoj podiel viny, v prvom rade hráčky a potom tréner."

Kouč Srbska Saša Boškovič nemá v pláne rezignovať a k duelu so SR i účinkovaniu na ME povedal: "Naša efektivita bola slabá, v druhom polčase sme hrali zle. Náš tím sužovali zranenia, neboli sme dostatočne pripravení, aby sme mohli ísť do hlavnej fázy turnaja."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárky Srbska mali na dverách nápis Serbia Champion