Hádzanárky Slovenska prehrali v kvalifikácii s Ruskami

TASR|26. máj 2010 o 19:31

Slovenské hádzanárky podľahli v stredu v Hlohovci v 5. kole kvalifikácie majstrovstiev Európy úradujúcim majsterkám sveta z Ruska.

HLOHOVEC. Slovenské hádzanárky podľahli v stredu v Hlohovci v 5. kole kvalifikácie majstrovstiev Európy úradujúcim majsterkám sveta z Ruska vysoko 24:37. Zverenkám trénera Ľubomíra Popluhára sa nepodarilo zabezpečiť v predstihu 3. priečku v 6. skupine a o ich konečnom umiestení v skupine rozhodne až posledný duel v skupine. V nedeľu ich privítajú v Piotrkowe Trybunalskom Poľky.

((POPLUHAR))

Osud oboch súperov bol v Hlohovci spečatený už pred zápasom - Rusky prišli na Slovensko už s istotou účasti na decembrovom šampionáte v Dánsku a Nórsku a s omladeným kádrom, naopak Slovenky nastúpili s vedomím 15. neúspešnej kvalifikácie v rade.

Slovensko - Rusko 24:37 (10:17)

Zostava a góly SR: Ž. Tóthová, Grandtnerová - Gáborová 1, Glankovičová 5/2, Halásová 4, Trochtová, Stuparičová 3, Szöllösiová 1, Pajtášová 6, Súkenníková, Popluhárová, Z. Janšáková, Jakubisová 4. Najviac gólov Ruska: Kočetová Kočetová 6 a Chmyrevová po 6, rozhodcovia: Johansson, Kliko (obaja Švéd.), vylúčenia: 2:2, 7m hody: 3/2 - 2/2, 300 divákov.

Ďalší program 6. skupiny kvalifikácie ME 2010:

streda, 26. mája: Čierna Hora - Poľsko (20.00)

nedeľa, 30. mája: Rusko - Čierna Hora (15.00, Čechov), Poľsko - Slovensko (17.30, Piotrkow Trybunalski)

Takmer na všetkých postoch o hlavu vyššie Rusky spustili hneď od úvodu gólovú prietrž na spôsob lejaku, ktorý ovládol okolie Hlohovca. Už po dvoch minútach viedli svetové šampiónky 3:0, pričom v prvých piatich minútach Slovenky vážnejšie neohrozili Sedojkinovej bránku. V 7. min už domáce prehrávali hrozivým skóre 1:6 a Popluhár nemal na výber - bral tajm. Záchranná brzda pomohla, ale len dočasne. Za stavu 4:7 mal už dôvod na neodmysliteľný krik aj ruský kormidelník Trefilov.

Peknými ťahmi na hranici bránkoviska sa predviedla aj pivotka Martina Halásová, pre ktorú to bol posledné domáce reprezentačné vystúpenie. Slovenky spresnili obranu, upokojili sa v útoku a po niekoľkých šikovných akciách sa v 15. min dotiahli až na 6:8. Dvojgólový rozdiel bol však zároveň už minimálnym mankom Sloveniek v zápase. Zborná od stavu 7:9 opäť pridala, unikla postupne na 7:13 a kvalifikačný duel sa pomaly menil na exhibíciu viacnásobných medailistiek.

((hadzana))

V závere prvej časti síce Slovenky stiahli na 7:10, no už po troch minútach ďalšej gólovej spŕšky "červenej armády" strácali Popluhárove hráčky na favorita rovných desať gólov (10:20). Hostiteľky, hrajúce len so štyrmi spojkami, sa ešte ako-tak pozbierali a znížili na rozdiel šiestich gólov (21:27), následne však prehrali presilovku 0:2 a náznak dramatizácie stretnutia sa definitívne rozplynul a Rusky pohodlne a v tréningovom tempe dokráčali k dvojcifernému triumfu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárky Slovenska prehrali v kvalifikácii s Ruskami