Hádzanárky prehrali aj v odvete, na MS idú Rumunky

(Autor: FOTOLIA)
SITA|8. jún 2013 o 18:38

Slovenkám sa ani po 18 rokoch nepodarilo prebojovať na vrcholné podujatie medzi svetovú elitu.

ORADEA. Hádzanárky Slovenska nepostúpili na tohtoročné majstrovstvá sveta v Srbsku (7. - 22. 12. 2013).

Zverenky trénera Petra Sabadku po minulotýždňovej prehre 21:23 v Partizánskom v prvom zápase II. fázy kvalifikácie MS podľahli Rumunkám aj v sobotňajšom odvetnom stretnutí v Oradei 22:30 (14:18).

V súčte dvojzápasu play-off bolo jednoznačne úspešnejšie Rumunsko, ktoré si vybojovalo miestenku na svetový šampionát.

II. fáza kvalifikácie MS 2013 v hádzanej žien - odveta:

Rumunsko - Slovensko 30:22 (18:14) - prvý zápas 23:21, na MS postúpilo Rumunsko

Najviac gólov za Rumunsko: Tacalieová 11, Bradeanová, Nechitová, Pinteová, Buceschiová po 4

Zostava a góly SR: Medveďová, Gubiková, Túrociová - Horňáková 1, Kováčiková, Súkenníková, Szöllösiová 2, Jakubisová 5, A. Tóthová 8/4, Rajnohová, Drotárová, Dubajová 1, Polláková 1, Michnová 3, Rebičová 1, S. Szarková

pok. hody: 8/8 - 4/4, vylúčené: 4 - 2, rozhodovali: Erdogan a Özdeniz (obaja Tur.), 2000 divákov

Vyrovnaný stav vydržal na ukazovateli skóre len v úvode (2:2). Rumunky v 6. min viedli 5:2 a keď o dve minúty neskôr zvýšili na 7:3, kouč SR Sabadka si zobral oddychový čas.

Jeho zverenky sa po štvrťhodine hry dotiahli na 8:10, ale následne nevyužili presilovku a súperky im ušli až na rozdiel siedmich gólov (10:17 v 27. min).

Potom však slovenské hráčky skórovali štyrikrát za sebou, ale posledné slovo pred prestávkou mala domáca Tacalieová, ktorá upravila z pokutového hodu na polčasových 18:14.

Rumunky ani po zmene strán nepripustili obrat vo vývoji. Stačilo im 10 minút druhého dejstva, aby opäť vyhrávali o sedem gólov (24:17).

Tréner slovenského tímu sa snažil zmenami v zostave zastaviť rozbehnutého súpera, ktorý však pokračoval vo zvyšovaní vedenia (najvýraznejšie 28:19). Skúsenejšie zverenky Gheorgheho Tadiciho si v závere s prehľadom postrážili víťazstvo (30:22), ktorým potvrdili svoj postup na MS.

Peter Sabadka, tréner SR: "Určite sme si odvetu predstavovali inak, ale prejavila sa kvalita Rumuniek, ktoré boli v odvete lepšie. Chceli sme, dievčatám nemám veľmi čo vyčítať, no nevyšiel nám náš zámer dostať sa v úvode do vedenia a vytvoriť tak na domáce tlak. Súper nám hneď gólovo ušiel a už bolo ťažké stratu doháňať. V prvom polčase nám príliš nefungovala obranná hra, dostali sme až osemnásť gólov a aj v útoku sme toho dosť pozahadzovali. Treba uznať kvalitu Rumuniek, pre naše hráčky to bola zasa obrovská skúsenosť a verím, že to zužitkujeme už v nasledujúcej kvalifikácii."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárky prehrali aj v odvete, na MS idú Rumunky