Hádzanárka Jakubisová: Holanďanky nás ubehali, iba sme sa tam motali

Slovenská hádzanárka Lýdia Jakubisová.
Slovenská hádzanárka Lýdia Jakubisová. (Autor: TASR)
TASR|14. dec 2014 o 23:15

Slovenky sa zamerali presne na to, čo bolo najsilnejšou zbraňou Holanďaniek. Aj tak ich nedokázali zastaviť.

ZÁHREB. Slovenské hádzanárky vstup do štvrťfinálovej fázy ME nezvládli podľa predstáv. V súboji s Holandskom zaostávali herne za súperom už v prvom polčase a napokon zaznamenali v Záhrebe desaťgólovú prehru 20:30.

Únava i neschopnosť brániť rýchlonohého súpera boli faktormi zatiaľ najvýraznejšej prehry tímu Dušana Poloza na šampionáte.

"Stretli sme sa s najrýchlejším tímom na šampionáte a, žiaľ, naše hráčky takýto štýl hry nedokážu ubrániť," povedal tréner po zápase.

Súper bol lepší

"Tento problém je hlbšieho charakteru a bude chvíľu trvať, kým sa vyrieši. V tomto nemôžu pomôcť ani taktické pokyny, jednoducho nevieme brániť tak rýchlu hádzanú. Je to neumenie sa vracať. Ak toto bude najhoršia prehra na šampionáte, tak budem rád."

Svoje prvé tri góly na ME zaznamenala Klaudia Michnová.

"Dávali nám góly z prvej a druhej vlny. Presne na to sme sa v príprave zamerali, napriek tomu sme to nevedeli zastaviť. Aj preto tá prehra o desať. Boli sme dobre naladené, verili sme si, ale súper bol lepší," priznala.

Krídelníčka Lýdia Jakubisová ťahala tím gólovo najmä v prvom polčase, príčiny prehry videla aj vo fyzickom fonde:

"Boli sme unavené. Nie je to výhovorka, ale ubehali nás a my sme sa tam iba motali. Škoda, musíme sa z toho poučiť, tu žiadny zápas nie je jednoduchý. Holanďanky sú veľmi rýchle, technické a mne sa ako družstvo veľmi páčia už dávno. Vidno, že herne napredujú."

Nie sú zvyknuté

Za najlepšiu hráčku SR vyhlásili Martinu Školkovú, top strelkyňu tímu so šiestimi gólmi.

"Tréner nás upozorňoval, že sa to na nás bude valiť z každej strany a to sa aj potvrdilo. Žiaľ, nedarilo sa nám to ubrániť a tridsať gólov nás mrzí. Toľko sme nedostali ani od Čiernej Hory."

"Trestali nás z protiútokov a v kritickom štvrtom zápase na turnaji nám došli fyzické sily. My nie sme zvyknuté na takýto dlhý turnaj. Verím, že si zajtra oddýchneme a v ďalších dvoch dueloch to môžeme napraviť."

ME v hádzanej - II. štvrťfinálová skupina

Holandsko - Slovensko 30:20 (17:10)

Najviac gólov Holandska: Polmanová 7, Brochová 5, Van der Heijdenová 3.

Zostava a góly SR: Gubiková, Tóthová, Súlovská - Jakubisová 5, Trehubová 2/1, Beňušková 1, Czaniková, Dubajová, Súkenníková 1, Školková 6, Rajnohová 1, Kertészová 1, Horňáková, Bíziková, Michnová 3, Blažeková.

Rozhodovali: Arntsenová a Röenová (obe Nór.), vylúčenia: 3:1, 7m hody: 3/3 - 1/1, 500 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárka Jakubisová: Holanďanky nás ubehali, iba sme sa tam motali