Hádzanári to skvele rozohrali. O ME ich môže obrať iba senzácia

Radoslav Antl.
Radoslav Antl.
Pavol Spál|8. jún 2011 o 20:15

Slovenských hádzanárov preverí Izrael. Postup na majstrovstvá Európy im zaručí i prehra o menej ako štrnásť gólov.



BRATISLAVA. Hádzanári to majú perfektne rozohrané. Už iba senzačná zhoda náhod môže Slovákov pripraviť o postup na budúcoročný európsky šampionát v Srbsku.

V posledných dvoch zápasoch už nemusia získať ani bod. Istý postup im zaručí i prehra v Izraeli (zápas sa hrá vo štvrtok o 18.00 vysiela Sport 1) o menej ako štrnásť gólov.

„Neviem, čo by sa muselo stať, aby sme naše snaženie nedotiahli do úspešného konca. Izrael však nebude ľahkým súperom. Chceme oba zápasy vyhrať a potvrdiť, že forma družstva je trvalejšia,“ tvrdil reprezentačný tréner Zoltán Heister.

S Izraelom vyhrali Slováci šesť zo siedmich vzájomných duelov. V úvodnom zápase kvalifikácie na jeseň minulého roka rozdrvili Izraelčanov o štrnásť gólov.

V Košiciach bude asi rekordná návšteva

„Sme profesionáli a do Izraela sme neprišli oddychovať. Nič iné ako víťazstvo alebo minimálne remízu neberieme. Švédi vyhrali u nich len o 4 góly, takže to nebude jednoduché,“ povedal ľavý krídelník Radoslav Antl (na snímke TASR), najlepší strelec v histórii národného tímu.

Slováci vedú skupinu o skóre pred Švédmi – štvrtým najlepším tímom posledných MS. „Prvenstvo v skupine má význam pri nasadení do košov pri žrebe záverečného turnaja. Je to však relatívne, pretože družstvá na ME sú veľmi vyrovnané a niekedy môže na prvý pohľad výhoda vyústiť aj do nevýhody,“ tvrdil Heister.

Naši uzavrú kvalifikáciu v nedeľu proti Čiernej Hore v Steel aréne ( s kapacitou 8347), kde sa hrali posledné majstrovstvá sveta v hokeji.

Je takmer isté, že na hádzanú príde na Slovensku najvyšší počet divákov v dejinách samostatnosti. Už včera bolo obsadených zhruba sedemtisíc miest.

Lístky v cene päť eur si môžete kúpiť v sieti Ticketportal. „Myslím si, že nikto z nás nepochybuje o tom, že doma s Čiernou Horou získame dva body,“ uzavrel Antl.

Program:

Štvrtok 9. júna: Izrael - Slovensko (o 18.00 na Sport 1)

Posledné zápasy: Nedeľa, 12. júna: Slovensko - Čierna Hora (16.00), Švédsko - Izrael 18.15)

Tabuľka 4. skupiny:
1. Slovensko 4 3 0 1 117:96 6
2. Švédsko 4 3 0 1 109:99 6
3. Čierna Hora 4 1 0 3 112:121 2
4. Izrael 4 1 0 3 108:130 2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanári to skvele rozohrali. O ME ich môže obrať iba senzácia