Hádzanári Prešova sú krok od Ligy majstrov

SITA|8. sep 2012 o 20:59

Vo finále kvalifikácie nastúpi Prešov proti domácemu tímu HCM Konstanca.

KONSTANCA. Hádzanárov Tatrana Prešov delí už len jedno víťazstvo od účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov 2012/2013. Zverenci trénerskej dvojice Djordje Rašič – Ivan Pompoš si v sobotňajšom semifinále kvalifikačného turnaja 3. skupiny v rumunskej Konstanci poradili s izraelským Maccabi Srugo Rišon LeZion vysoko 36:20 (11:8).

Postúpili tak do nedeľňajšieho finále o jedinú postupovú miestenku. V ňom nastúpia od 19.30 h proti domácemu tímu HCM Konstanca, ktorý v druhom sobotňajšom stretnutí zdolal talianske družstvo SS Loacker Bolzano Südtirol jednoznačne 33:22 (16:12).

Ak úradujúci slovenský šampión uspeje v rumunskej Konstanci na kvalifikačnom turnaji, v hlavnej súťaži Ligy majstrov bude hrať v B-skupine.

Protivníkmi Prešova budú úradujúci víťaz Ligy majstrov THW Kiel z Nemecka, maďarský šampión MKB Veszprém KC, španielsky finalista uplynulého ročníka najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže a aktuálny víťaz svetového šampionátu klubov BM Atlético Madrid, švédsky IK Sävehof a Celje Pivovarna Laško zo Slovinska.

V prípade finálového zaváhania by Prešovčania pokračovali v 3. kvalifikačnom kole Pohára EHF.

ico

Výsledky - Liga majstrov mužov 2012/2013 – kvalifikácia – 3. skupina (Konstanca/Rum.) - sobota:

semifinále:

Tatran Prešov (SR) - Maccabi Srugo Rišon LeZion (Izr.) 36:20 (11:8)

Zostava a góly Prešova: Krupa, Verkič – Rábek 2, T. Mažár 2, Hrstka 1, D. Krok 1, Krištopans 2, Radčenko 3, Tumidalský 3, Číp 7, Sobol 4, Guzy 4, Pekár 1, Antl 4, Pejovič 2, Petro

Pok. hody: 2/2 - 6/3, vylúčení: 6 - 6, ČK: Rosental (Maccabi) za nastrelenie brankára z pok. hodu, rozhodovali: Olesen a Pedersen (obaja Dán.), 150 divákov

Prešovu vyšiel vstup do stretnutia, v 17. min vyhrával po góle krídelníka Sobola 7:2. Potom však prišli vylúčenia hráčov Tatrana, čo súper využil a v 24. min prehrával už len 7:8. Do útoku však zavelil bojovník Antl, aj vďaka jeho gólom slovenský šampión odskočil na 11:7. Izraelčania pred prestávkou už len kozmeticky upravili stav skóre na 11:8 z pohľadu Šarišanov.

Druhý polčas bol už jednoznačnou záležitosťou zverencov kouča Rašiča, ktorí pokračovali vo zvyšovaní svojho vedenia. V 38. min vyhrávali 17:11 a v 49. min natiahli rozdiel už na 10 gólov (27:17). Ani v zostávajúcom čase nedovolili Prešovčania súperovi výsledok skorigovať. Naopak, pokračovali v kanonáde a do finále kvalifikačného turnaja postúpili vďaka víťazstvu 36:20.

Ivan Pompoš (asistent trénera Prešova): "Súper nám v prvom polčase robil problémy vysunutou obranou 3 - 3, na prestávku sme však išli s troma gólmi k dobru. Zápas sa definitívne zlomil v náš prospech v 40. min, potom sme na palubovke už kraľovali. Sme radi, že sa do hry mohli zapojiť všetci hráči a sú pripravení na finále. Každý súper je zdolateľný, momentálne sú šance vyrovnané. V prospech Konstance hovorí domáce prostredie, to však môže byť zväzujúce. Pevne veríme, že na konci sa budeme z postupu tešiť my."

Ďalší výsledok semifinále turnaja:

HCM Konstanca (Rum.) - SSV Loacker Bolzano Südtirol (Tal.) 33:22 (16:12)

Zostávajúci program 3. skupiny:

nedeľa 9. 9.:

o 3. miesto: 17.00 h SELČ SSV Loacker Bolzano Südtirol (Tal.) - Maccabi Srugo Rišon LeZion (Izr.), finále: 19.30 h HCM Konstanca (Rum.) - Tatran Prešov (SR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanári Prešova sú krok od Ligy majstrov