Hádzanári majú po zápasoch s majstrami sveta zmiešané pocity

Richard Štochl
Richard Štochl (Autor: SITA)
SITA|7. nov 2011 o 14:37

Slovenskí hádzanári odohrali s Francúzskom dva odlišné zápasy. V prvom prekvapili hádzanársky svet a v druhom dostali debakel o devätnásť gólov.

BRATISLAVA. Výprava hádzanárov Slovenska sa vrátila z Francúzska, kde odohrala s domácimi reprezentantmi dva medzištátne priateľské zápasy, so zmiešanými pocitmi.

Najskôr po štvrtkovom historickom víťazstve nad držiteľmi tzv. trojkoruny (úradujúci majstri sveta, Európy a víťazi OH) v Limoges 30:28 zavládla v tíme eufória, po sobotňajšom výprasku 18:37 v Boulazacu ju vystriedalo veľké sklamanie.

V druhom zápase nastalo uspokojenie

Tréner SR Zoltán Heister videl príčinu zlyhania v odvetnom stretnutí aj v uspokojení sa svojich zverencov, ktorí sa dopustili až dvadsiatich technických chýb a mnohokrát doslova darovali loptu do rúk súpera.

"Už viackrát sa nám stalo aj v minulosti, že chalani po takomto víťazstve ťažšie hľadajú koncentráciu. To sa prihodilo aj teraz. Samozrejme, veľkou stratou pre nás bola absencia Szücsa, ktorého sme v sobotu nemohli využiť pre zranenie päty. Zlý deň si vybrali aj naše opory a mladší hráči sa potom nemali ku komu pridať."

Slováci po skalpe najlepšieho tímu sveta za uplynulé obdobie museli vzápätí stráviť najvyššiu prehru v ére samostatnosti. "Mrzí ma, že sme v zápase s Francúzmi utrpeli vysokú prehru, ale nič sa nedá robiť, musíme sa z toho poučiť. Keď však budeme pokračovať v trende, ako sme sa predviedli v prvom stretnutí, tak sme na dobrej ceste," pokračoval kouč slovenského tímu.

Najlepším hráčom v oboch zápasoch Štochl

Kým vo štvrtok nastrieľali Slováci 14 gólov do francúzskej siete za jeden polčas, v sobotu dosiahli v poradí 14. presný zásah zásluhou pivota Michala Kopča až v 49. min.

Najlepším hráčom v drese SR bol v oboch dueloch brankár Richard Štochl. V prvom súboji predviedol 17 úspešných zákrokov a zneškodnil aj päť pokutových hodov reprezentantov ´trikolóry´, v druhom zápase nebyť jeho, rekordná prehra by bola ešte výraznejšia.

Slovenskí reprezentanti sa najbližšie stretnú v decembri pred tradičným Vianočným pohárom, ktorý tentoraz odohrajú v domácom prostredí (Nové Zámky, Trnava, Hlohovec). Pred ME v Srbsku ich čaká aj kvalitne obsadený turnaj v Chorvátsku. "Chceme sa pripraviť tak, aby forma družstva na šampionáte bola taká, ako si všetci predstavujeme," dodal na záver Z. Heister.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanári majú po zápasoch s majstrami sveta zmiešané pocity