Kristiansand získal titul v Lige majstrov, pričinil sa o to aj slovenský tréner

Radosť hráčok Vipers Kristiansand.
Radosť hráčok Vipers Kristiansand. (Autor: TASR/MTI via AP)
TASR|4. jún 2023 o 20:27

Nórsky tím triumfoval v súťaži tretíkrát za sebou.

Liga majstrov - finále žien v Budapešti

Vipers Kristiansand - Ferencváros Budapešť 28:24 (14:13)

Najviac gólov: Viachirevová a Näsová Andersenová po 6, Robertsová 5 - Lekičová 5/3, Bölková 5, Cvijičová a Szöllősiová-Zácsiková po 3

BUDAPEŠŤ. Hádzanárky tímu Vipers Kristiansand sa stali víťazkami Ligy majstrov 2022/23.

V nedeľnom finále si v Budapešti poradili s Ferencvárosom Budapešť 28:24. Nórsky klub triumfoval v súťaži tretíkrát za sebou.

Kristiansand sa rýchlo ujal vedenia, viedol 5:1 a aj 9:4. Hráčky Ferencvárosu sa však nevzdali a do konca prvého polčasu znížili na rozdiel jediného gólu (13:14).

Zástupkyniam nórskeho družstva však vyšiel úvod aj druhého polčasu, v ktorom zaznamenali šnúru 7:1 a tento moment znamenal zlom.

"Je to paráda. Makali sme na tomto celú sezónu, dievčatá odviedli fantastickú prácu. Vyhrať v takejto atmosfére je úžasné," popísal slovenský asistent trénera Kristiansandu Tomáš Hlavatý pre Sport TV pocity z triumfu v zaplnenej budapeštianskej hale MVM Dome s kapacitou pre hádzanú 20.028 divákov.

Cenu pre MVP finálového turnaja dostala ruská kanonierka Anna Viachirevová, ktorá sa do Nórska presunula pred rokom z Rostova nad Donom a legionársky chlebíček si musela vyskúšať prvýkrát v kariére, keďže ruské kluby nemôžu pre inváziu na Ukrajinu v európskych súťažiach hrať.

"Neexistuje tréner, ktorý by povedal, že Annu nechce v tíme. Tvrdo sme pracovali na jej príchode a myslím si, že rodinná atmosféra v klube jej urobila dobre a hádzaná ju opäť baví," vyhlásil Hlavatý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Kristiansand získal titul v Lige majstrov, pričinil sa o to aj slovenský tréner