Zranil ho vlastný spoluhráč. Urban vynechá reprezentačný zraz

Slovenský hádzanár Tomáš Urban.
Slovenský hádzanár Tomáš Urban. (Autor: TASR)
TASR|10. feb 2021 o 11:25

V marci čakajú Slovákov duely Euro Cupu.

BRATISLAVA. Krídelník Tomáš Urban nebude slovenskej hádzanárskej reprezentácii k dispozícii na tri marcové duely Euro Cupu. Pre zranenie kolena s určitosťou vynechá súboj so Španielskom a dvojzápas proti Maďarsku.

Nefiguruje preto v širšej 35-člennej nominácii na najbližšie asociačné termíny.

Má problémy s kolenom 

"Zranil sa v zápase II. bundesligy, keď mu spoluhráč z TV Emsdetten spadol celou váhou na koleno. Okrem pomliaždeniny si roztrhol vnútorný bočný väz v kolene. Bude pauzovať šesť týždňov, takže na marec s ním určite nemôžeme počítať.

Urban by bol zaiste aj v užšej 18-člennej nominácii. Na jeho miesto sme do kádra zaradili skúseného ľaváka Maroša Baláža z HK Košice," vysvetlil v rozhovore pre portál slovakhandball.sk kouč mužskej reprezentácie Peter Kukučka.

Realizačný tím sa musel pri tvorbe nominácie vyrovnať aj so zdravotnými problémami ďalších hráčov a v kádri sa ocitlo aj viacero mladíkov. 

Pre rôzne zdravotné problémy z nominácia vypadol skúsený Csaba Szücs, brankár Teo Paul a tiež Dávid Mišových. Bez zápasu sú zatiaľ Martin Potisk a Kalafutov Nordhorn, no Kukučka dúfa, že obaja budú v marci fit. 

V marci len v Bratislave 

Do užšej osemnásťčlennej nominácie sa pred zrazom dostanú traja brankári a pätnásť hráčov do poľa.

Z dvoch dejísk domácich ME 2022 otestujú Slováci v Euro Cupe iba bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde nastúpia v stredu 10. marca o 18.00 h proti Španielom a v piatok 12. marca o 19.00 h proti Maďarom.

"V Košiciach teraz neotestujeme Steel arénu, keďže zostávajúci domáci zápas s Chorvátskom odohráme na 99 percent na jeho pôde. Ďalšie zrazy máme plánované na jún a november, takže je ešte otvorené, či by sme si vtedy mohli vyskúšať aj košickú halu," povedal Kukučka pre oficiálny web SZH.

Slovenský tím čakajú dva jarné asociačné termíny - najprv marcový a potom druhý na prelome apríla a mája, keď Euro Cup zakončia dvoma duelmi s Chorvátskom a jedným v Španielsku. Prvý zraz majú naplánovaný na 7. marca.

Širší káder reprezentácie mužov SR:

Brankári: Teodor Paul (USAM Nimes Gard/Fr.), Marián Žernovič (FTC Budapešť/Maď.), Michal Martin Konečný (Grundfos Tatabánya/Maď.), Igor Čupryna (Tatran Prešov)

Pivoti: Dominik Kalafut (HSG Nordhorn-Lingen/Nem.), Martin Slaninka (HSC Suhr Aarau/Švaj.), Šimon Macháč (SBS-Eger/Maď.), Otto Kancel (Orosházi FKSE-LINAMAR/Maď.), Boris Rešovský (ŠKP Bratislava)

Krídla: Lukáš Péchy (TuS Ferndorf/Nem.), Dávid Michalka (Tatran Prešov), Martin Briatka (MŠK Považská Bystrica), Daniel Polák (HKM Šaľa), Juraj Briatka (Kúpele Bojnice/HC Sporta Hlohovec), Tomáš Fech (Tatran Prešov), Ljubomyr Ivanicja (MŠK Považská Bystrica), Tomáš Bogár (HKM Šaľa), Mikuláš Kucsera ml. (MHC Štart Nové Zámky), Maroš Baláž (HK Košice)

Spojky: Lukáš Urban, Matej Mikita (obaja C"Chartres Métropole Handball/Fr.), Jakub Prokop (Budakalász Kézilabda ZRT/Maď.), Jakub Mikita (FTC Budapešť/Maď.), Oliver Rábek, Tomáš Rečičár (obaja Tatran Prešov), Anur Burnazovič (MŠK Považská Bystrica), Derviš Birdahič (ŠKP Bratislava), Martin Potisk (ThSV Eisenach/Nem.), Ľubomír Ďuriš (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.), Tomáš Tschur (HáO TJ Slovan Modra), Vladimír Ratkovský (ŠKP Bratislava), Marek Hniďák (Ceglédi KKSE/Maď.), Marek Korbel (TJ Sokol Nové Veselí/ČR), Patrik Hruščák (Košice Crows), Jakub Dani (HK Košice)



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Zranil ho vlastný spoluhráč. Urban vynechá reprezentačný zraz