Majiteľ Tatrana stavil na burcujúci element. Rečičára návrh Chmeliara prekvapil

Tomáš Rečičár.
Tomáš Rečičár. (Autor: TASR)
Ján Leško|16. jan 2023 o 06:00

Tréner chválil posilu z Poľska.

PREŠOV. Prvý a zároveň jediný prípravný zápas na druhú časť sezóny odohrali hádzanári Tatranu Prešov v domovskej Tatran handball arene proti poľskému ligistovi Unia Tarnow.

Sedemnásťnásobný majster Slovenska bude pokračovať v jarnej časti sezóny 2022/2023 v skupinovej fáze Európskej ligy, slovenskej i českej extralige a v Slovenskom pohári.

Vzhľadom na to, že nadnárodné hádzanárske zväzy účastníkov SEHA ligy sú zmluvne viazané, musí Tatran Prešov, hoc v skrátenej forme, odohrať aj túto súťaž.

V tomto roku nastúpi slovenský hádzanársky šampión na prvý súťažný zápas v semifinále Slovenského pohára 25. januára na ihrisku Slovana Modra.

O tri dni na to odohrá Tatran Prešov doma prvé stretnutie dvanásteho ročníka SEHA ligy proti Varadu Skopje zo Severného Macedónska.

V poslednom januárovom dueli sa v rámci Niké handball extraligy stretne v THA 29. januára s HC Sporta Hlohovec.

Proti Tarnowu bez siedmich hráčov

Tatran Prešov má za sebou jediný prípravný duel s poľským Tarnowom. Ten skončil nerozhodne 28:28, hoci domáci od začiatku viedli a necelých päť minút vyhrávali 27:23.

V záverečnej fáze ale hosťom vlastným hrúbkami v útoku umožnili Poliakom kontrovať a v samom závere vyrovnať.

Prešovčania na tento súboj nenastúpili zďaleka v optimálnom zložení. Pre reprezentačné povinnosti v A tíme Slovenska chýbali Lukáš Urban a Erik Fenár.

V kadetskej ich mal zase stabilný hráč seniorského kádra Tatranu Damián Mitaľ. Domáci tréner Marek Gernát nemohol rátať ani so zranenými Kubáncom Pavlom Hernándezom a Ukrajincom Danylom Khaianom.

Na listine dlhodobých maródov stále sú Tomáš Rečičár a Marco Antl.

Poliak Gogola vraj slušne zapadol do tímu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Majiteľ Tatrana stavil na burcujúci element. Rečičára návrh Chmeliara prekvapil