Tatran sa chce poučiť z minulej sezóny. Zápasov i cestovania bude výrazne menej

Hádzanári Tatrana Prešov sa tešia po víťaznom zápase v príprave.
Hádzanári Tatrana Prešov sa tešia po víťaznom zápase v príprave. (Autor: Handball Team Tatran Prešov)
Ján Leško|31. aug 2023 o 06:00

V nasledujúcej sezóne sa už nebude na čo vyhovárať, tvrdí kapitán Tomáš Rečičár.

PREŠOV. Jedenásť prípravných stretnutí odohrali hádzanári Tatranu Prešov pred štartom sezóny 2023/2024. Generálku absolvovali na medzinárodnom turnaji v severomacedónskom Ohride.

S klubmi najvyšších súťaží v Poľsku Grupa Azoty Unia Tarnow, v Maďarsku Handballeszse Kft. Eger vyhrali oba zápasy vonku i doma. S maďarským Gyongyosi KK uhrali v domovskej Tatran handball arene remízu.

Dva zápasy odohral Tatran Prešov na pôde českého vicemajstra HCB Karviná. Prvý vyhrali hostia o šesť gólov, v druhom prehrali o tri.

V Ohride rozhodol až sedmičkový rozstrel

Generálka na štart novej sezóny sa prešovským hádzanárom celkom vydarila.

Na kvalitne obsadenom turnaji v Ohride (od 23. do 26. augusta) okrem Slovákov štartovali popredné kluby z Grécka, Turecka, Srbska a Severného Macedónska.

Tatran bol nasadený do B-skupiny, v ktorej hral nerozhodne so srbskou Metaloplastikou Šabac 24:24.

Jedinú prehru utrpel s účastníkom Ligy majstrov Eurofarm Pelister 24:29 a ďalšieho domáceho účastníka turnaja Butel Skopje zdolal 32:25.

Po týchto rezultátoch v skupinovej fáze v zápase o konečné umiestnenie nastúpil Tatran Prešov na súboj o tretie miesto proti domácemu GRK Ohrid. Ten skončil v riadnom hracom čase 30:30 (15:16).

Dramatický duel napokon rozhodol až rozstrel sedemmetrových hodov. V nich bol úspešnejší slovenský tím 3:2. Vo finále zvíťazil Eurofarm Pelister nad Olympiakosom Pireus 30:27.

Cennú trofej na medzinárodnom turnaji prevzal kapitán Tatranu Prešov Tomáš Rečičár. Hráč, ktorý pre vážne zranenie kolena v predošlej sezóne desať mesiacov pauzoval. Prípravu na nový súťažný ročník zvládol bez väčších problémov.

„Je to naozaj tak. Operované koleno našťastie drží. Vydržalo náročnú časť fyzickej prípravy aj sériu náročných prípravných stretnutí. Cítim, že na sezónu som náležite pripravený. Dúfam len, že v takomto duchu to bude pokračovať i v čochvíľa začatom novom súťažnom ročníku.“

Stále je ešte čo pilovať

Po nevydarenej predošlej sezóne došlo v kádri k viacerým zmenám. Prišli noví hráči, nový tréner.

Tatran už v príprave naznačil, že chce opäť hrať divácky príťažlivejšiu, rýchlejšiu, z pevnej obrany vychádzajúcej aj efektívnejšiu hádzanú.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran sa chce poučiť z minulej sezóny. Zápasov i cestovania bude výrazne menej