Schyľuje sa k veľkému šlágru. Najlepší tím privíta úradujúceho majstra

Lukáš Urban v drese HT Tatran Prešov.
Lukáš Urban v drese HT Tatran Prešov. (Autor: Viktor Zamborský)
Ján Leško|2. dec 2023 o 08:21

V Tatran handball arene sa schyľuje k šlágru trinásteho extraligového kola

PREŠOV. Po úspešnom ťažení v Európskom pohári EHF, v ktorom hádzanári Tatranu Prešov postúpili do osemfinále, sedemnásťnásobného majstra republiky čaká v sobotu od sedemnástej hodiny v domovskej Tatran handball arene šláger trinásteho kola slovenskej Niké handball extraligy.

Aktuálny vicemajster z Prešova nastúpi proti úradujúcemu majstrovi MŠK Považská Bystrica. Domácemu Tatranu sa doposiaľ v slovenskej extralige darilo.

Jedenásť stretnutí vyhral vysokým gólovým rozdielom. Akurát na ihrisku Považanov zvíťazil „len“ o jediný gól.

Najtesnejšiu výhru Tatranu pečatil Francúz Sako

„Samozrejme, zápas v Považskej Bystrici mám stále v živej pamäti,“ netajil asistent momentálne zraneného kapitána Tatranu Prešov Tomáša Rečičára, Lukáš Urban.

„Bol to pre nás veru ťažký zápas. Spočiatku sme v ňom ťahali za kratší koniec. Do prestávky prehrávali už o šesť gólov. Po nej sme sa ale na ihrisku zomkli, skóre otočili. Víťazný gól vtedy zaznamenala dve sekundy pred klaksónom naša nová spojka z Francúzska Adama Sako.“

Na Považí Prešov uspel s novo formovaným tímom v druhom extraligovom kole. „Mužstvo po nevydarenej predošlej sezóne sme sa v podstate stále zohrávalo, do tímu sa zapracovávali viacerí novici.

Takže celkom pochopiteľne sme nepredviedli práve optimálny výkon. Dôležité však bolo, že stačil na výhru. Po nej sme to už rozbalili a súperom gólovo štedro nadeľovali. V dvanástich stretnutiach sme nestratili ani len bod.

Nuž a úspešne sme napredovali aj v Európskej lige. Aj to dokazuje, že mužstvo sa zohralo, noví hráči doň vhodne zapadli, vytvorila sa súdržná hráčska partia na ihrisku i mimo neho.

Preto i ja tvrdím, že Tatran sa uberá správnym smerom. Pochopiteľne, tieto fakty hodláme potvrdiť aj v šlágri trinásteho kola NHE doma proti Považanom,“ podčiarkol úradujúci kapitán Prešovčanov.

Veria, že bolenie brucha z toho nebude

Tatran je teda v laufe, no zvykne sa vravieť, že po hodoch zvykne prísť bolenie brucha...

„Iste, stáva sa že zavše vydarená šnúru víťazstiev trochu zatieni neúspešný výsledok, Osobne sa nazdávam, že to v sobotu v zápase proti Považanom nebude náš prípad.

Pred nami je veľmi dôležitý extraligový súboj. Uvedomujeme si to všetci v klube a náležito sa naň pripravujeme.

Za mužstvo môžem povedať, že pristúpime k nemu maximálne zodpovedne a taktiež s maximálnym nasadením od prvého do posledného hvizdu arbitrov.“

V ostatných dvoch stretnutiach Európskeho pohára s islandským Aftureldingom na ihrisku dominoval prešovský tím.

V hľadisku Tatran handball areny mal zase úžasnú podporu svojich fanúšikov. „S odporou našich najvernejších fanúšikov samozrejme rátame aj v sobotu proti Považanom. Pravda, neviem či v takom počte ako v dvoch zápasoch EP (1850 a 2040 pozn. red.).

Verím ale, že atmosféra v THA a podpora nášho mužstva bude znovu vynikajúca a poženie nás opäť k úspešnému výsledku,“ mienil L. Urban.

O taktických zámeroch Urban takticky pomlčal

Vzájomné poznanie popredných slovenských klubov Prešova a Považskej Bystrice je takmer detailné.

„To je pravda. Veľa toho čím sa dá v prípade sobotňajších súperov prekvapiť, ozaj nie je. My o Považanoch dobre vieme, že ich mužstvo je zložené prevažne z hráčov nižších postáv, avšak o to na ihrisku pohyblivejších.

Rozhodne jednou z našich úloh bude, aby náš súper nediktoval tempo hry. Nuž a ostatné taktické veci, ktoré naňho chystáme, prezrádzať vopred radšej nebudem.“

Šláger trinásteho kola NHE Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica má stanovený začiatok v Tatran handball arene v sobotu druhého decembra o 17. hodine.

Tabuľka Niké handball extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Schyľuje sa k veľkému šlágru. Najlepší tím privíta úradujúceho majstra