Tatran vyhráva, ale úbytok spojok pokračuje, vypadol aj kapitán. Príde zahraničná posila?

Momentka zo zápasu HT Tatran Prešov - MHC Štart Nové Zámky v 2. kole Niké Handball Extraligy.
Momentka zo zápasu HT Tatran Prešov - MHC Štart Nové Zámky v 2. kole Niké Handball Extraligy. (Autor: Viktor Zamborský/Tatran Prešov)
Ján Leško|9. sep 2024 o 10:30

Tréner napriek jasným extraligovým víťazstvám vidí priestor na zlepšenie.

PREŠOV. Tatran Prešov sa v Niké Handball Extralige vezie na víťaznej vlne. Po výhre o 13 gólov v prvom kole v Modre, v druhom zdolal doma Nové Zámky rozdielom pätnástich.

MHC Štart Nové Zámky v úvodnom kole extraligy podľahli doma vicemajstrovi z Považskej Bystrice. V prešovskej Tatran Handball Arene sa v druhom kole síce ujali vedenia, no úradujúci už 18-násobný slovenský hádzanársky šampión skóre otočil.

Polčas vyhral 17:10, zápas jednoznačne 36:21.

Tréner pochválil aj striedajúcich hráčov

Čiernohorský tréner Tatranu Prešov Ratko Djurkovič po premiérovom domácom zápase nového extraligového ročníka poznamenal, že s výkonom v Modre, napriek presvedčivému víťaznému výsledku 35:22, spokojný nebol.

„Proti Novým Zámkom sme hrali už lepšie, no prvých dvadsať minút mohol byť náš výkon kvalitnejší. Našim zámerom okrem iného, bolo neinkasovať viac ako dvadsať gólov. Dostali sme o jeden viac, takže beriem i to.

V druhom polčase do zápasu dobre naskočili striedajúci brankár Mitošinka, krídelník Fech a na strednej spojke Radčenko, ktorý sa prezentoval viacerými gólovými asistenciami.“

Momentka zo zápasu HT Tatran Prešov - MHC Štart Nové Zámky v 2. kole Niké Handball Extraligy.
Momentka zo zápasu HT Tatran Prešov - MHC Štart Nové Zámky v 2. kole Niké Handball Extraligy. (Autor: Viktor Zamborský/Tatran Prešov)

Prešovčanov doterajšie výhry dozaista tešia. Nadšení ale nemôžu byť zo zdravotného stavu viacerých hráčov. Krídelník Josef Hozman a spojka Jakub Kravčák sa zranili v predsúťažnej generálke v českom Zubří.

Ďalšie spojky Daniel Polanský a Dávid Turek, sú mimo už dlhší čas. Rovnako aj pivot Maroš Varga. A ako by toho nebolo málo, tak Tatran na nejaký čas prišiel jedného z lídrov spojkového radu.

Prasknutý meniskus, poškodená chrupavka

Kapitán majstrovského tímu Lukáš Urban napriek problémom s kolenom na zápas proti Novým Zámkom s určitým sebazaprením nastúpil. K výhre Prešova do 45. minúty, kedy ihrisko opustil, prispel piatimi gólmi.

„Už v príprave som pre ťažkosti s kolenom vo viacerých zápasoch chýbal. Po vytiahnutí krvi z neho som to skúšal trénovať i hrať. Napokon však vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo, že v kolene mám prasknutý meniskus a poškodenú aj chrupavku.

Po každej tréningovej či zápasovej záťaži sa bolesť stupňovala. Takže neostáva mi iné než ísť znovu pod skalpel. Podľa lekárov nemalo by zmysel operačný zákrok odkladať. Takže ho podstúpim už v pondelok deviateho septembra v nemocnici v Šaci.“

Európsku ligu by kapitán rád stihol

Lukáša Urbana teda čaká ďalšia pauza.

„Pravdepodobne mi prasknutý meniskus vyčistia a chrupavku vyhladia. Ak to pôjde podľa tohto scenára, tak mimo by som vraj mal byť také tri, štyri týždne. Samozrejme, rád by som bol späť na ihrisku.

Veď už na budúci mesiac odštartuje Európska liga a pri vstupe Tatranu Prešov do tejto druhej najvýznamnejšej európskej súťaže hádzanárov chýbať nechcem. Dúfam len, že mi to ozaj vyjde.“

Príde zahraničná spojka?

Spojkové posty v Tatrane Prešov sú aktuálne značne preriedené.

Tréner Ratko Djurkovič krátko po príchode k tímu otvorene hovoril o potrebe doplniť káder o ľavorukú pravú spojku.

Nuž na základe našej neoficiálnej informácie je príchod zahraničného hráča na tento post takmer na spadnutie.

Tabuľka: Niké Handball Extraliga

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran vyhráva, ale úbytok spojok pokračuje, vypadol aj kapitán. Príde zahraničná posila?