Za Tatran odohral dosť, teraz mu čelil. V 37 rokoch ho teší, že dokázal behať s dorastencami

Hádzanári HK Kúpele Bojnice.
Hádzanári HK Kúpele Bojnice. (Autor: TASR)
Ján Leško|17. apr 2023 o 15:10

Zázrak sa neudial. Prešov si zahrá o zlato, Bojnice o bronz.

PREŠOV. Obhajca majstrovského titulu ani víťaz základnej časti slovenskej Niké Handball extraligy v semifinálových stretnutiach nezaváhali ani raz a tak finále podľa očakávaní odohrajú Tatran Prešov a MŠK Považská Bystrica.

Víťaz základnej časti NHE z Považia potvrdil semifinálovú sériu sobotňajším domácim víťazstvom nad HK Košice a ukončil ju tri nula na zápasy.

O deň neskôr aj do tretice suverénnym spôsobom zvíťazil sedemnásťnásobný majster zo šarišskej metropoly nad HK Kúpele Bojnice.

Finálová séria odštartuje úvodným duelom na ihrisku prvého po základnej časti MŠK Považská Bystrica počas prvého májového víkendu.

Tri týždne pred finále v Prešove vítajú

Tri týždne do začiatku finálovej série vítajú predovšetkým v prešovskom Tatrane. Obhajcu titulu totiž v podstate od začiatku sezóny množstvo zranení hráčov.

V zďaleka nie v optimálnom zložení odohral tím trénera Mareka Gernáta a nového asistenta Martina Justusa semifinálovú sériu proti Kúpeľom Bojnice.

Bez dlhodobých maródov Tomáša Rečičára, Lukáša Urbana, Tomáša Fecha, Marca Antla, Dávida Michalku, neskôr i Jakuba Kravčáka. A to zdravotné ťažkosti neobišli ani kapitána mužstva Olivera Rábeka.

Zároveň najlepší strelec tímu, podobne ako spojkový univerzál Pavel Hernández, ale aj pivot Vjačeslav Kasatkin hrali len so značným sebazaprením.

Nuž a v ostatnom zápase SEHA Gazprom ligy proti severomacedónskemu Eurofarmu Pelister, krátko pred štartom extraligového semifinále, zo zostavy Tatranu vypadol po nešetrnom zákroku protihráča a zlomenine nosa aj poľský legionár hrajúci na poste strednej spojky Lukasz Gogola.

Najprv voľno, až potom príprava

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Za Tatran odohral dosť, teraz mu čelil. V 37 rokoch ho teší, že dokázal behať s dorastencami