Napraví si Prešov reputáciu? Čaká ho aj finalista uplynulého ročníka

Hádzanári tímu Tatran Prešov.
Hádzanári tímu Tatran Prešov. (Autor: TASR)
TASR|30. sep 2021 o 11:22

Pri prvej účasti obsadil v skupine posledné miesto.

VIEDEŇ. Hádzanári Tatrana Prešov sa v základnej A-skupine Európskej ligy 2021/2022 stretnú s päticou tímov Bidasoa Irun, Pfadi Winterthur, Füchse Berlín, Orlen Wisla Plock a Fenix Toulouse Handball.

Rozhodol o tom žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni.

Slovenský šampión patril medzi dvanásť tímov, ktoré boli nasadené priamo do skupinovej fázy európskeho pohára číslo dva a pri žrebe figuroval v treťom koši.

Ďalších dvanásť tímov si účasť muselo vybojovať v dvojkolovej kvalifikácii, do ktorej sa zapojilo celkovo štyridsať európskych klubov.

Z prvého koša dostal Tatran baskický tím Bidasoa Irun, z druhého švajčiarskeho majstra Winterthur a zo štvrtého finalistu uplynulého ročníka Európskej ligy i dvojnásobného víťaza niekdajšieho Pohára EHF Füchse Berlín.

Žreb rozdelil 24 tímov do štyroch skupín po šesť účastníkov. Prvé štyri tímy z každej si vybojujú účasť v osemfinále.

Skupinová fáza odštartuje prvými zápasmi v utorok 19. októbra, najväčšie zastúpenie so štyrmi klubmi bude mať Francúzsko. Tri kluby budú z Nemecka a po dva z Portugalska, Španielska a Švajčiarska.

Pre Prešov to bude druhé pôsobenie v Európskej lige, v uplynulej sezóne obsadil v základnej B-skupine poslednú šiestu priečku. Trofej obhajuje Magdeburg.

Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov.
Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov. (Autor: TASR/František Iván)

"Pri pohľade na výsledky žrebu môžem povedať, že sme dostali znovu jednu strašne ťažkú skupinu. Berlín, Irun, možno z francúzskych tímov menej atraktívny Toulouse, ale takisto je to silné mužstvo s množstvom zahraničných reprezentantov.

Tím Wisly je spolu 3-4 roky a má veľmi kvalitný káder a Winterthur je možno tiež menej zvučný, ale je to veľmi mladé a rýchle mužstvo, ktoré v minulom roku zdolalo v boji o majstrovský titul Kadetten Schaffhausen.

Bude to teda zaujímavé. Najdôležitejšie ale je, aby sme boli zdraví a budeme bojovať zo zápasu na zápas. Uvidíme, ako to dopadne, povedal Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov. 

Zloženie skupín Európskej ligy EHF 2021/2022

A-skupina: Bidasoa Irun, Pfadi Winterthur, Tatran Prešov, Füchse Berlín, Orlen Wisla Plock, Fenix Toulouse Handball

B-skupina: HBC Nantes, Čechovskí Medvedi, HC Cocks, TBV Lemgo Lippe, GOG Handbold Gudme, SL Benfica Lisabon

C-skupina: SC Magdeburg, IK Sävehof, RK Gorenje Velenje, PAUC Handball, BM La Rioja, RK Nexe Našice

D-skupina: Grundfos Tatabánya KC, HC Eurofarm Pelister, AEK Atény, Sporting Lisabon, USAM Nimes Gard, Kadetten Schaffhausen

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Napraví si Prešov reputáciu? Čaká ho aj finalista uplynulého ročníka