Medzi fanúšikmi bol mimoriadne obľúbený. Do Tatrana sa vracia opora

Hádzanári Tatrana Prešov s trénerom Radoslavom Antlom.
Hádzanári Tatrana Prešov s trénerom Radoslavom Antlom. (Autor: TASR)
Ján Leško|14. sep 2022 o 17:44

Hernández bude pôsobiť v Prešove aj v aktuálnej sezóne.

PREŠOV. Kubánec Pavel Hernández je späť v Prešove. Koleno Pedra Pacheca už operovali doma Brazílii a Tomáša Rečičára to čaká v piatok 16. septembra v Prešove.

Na listine maródov však má Tatran Prešov stále Lukáša Urbana i Španiela Lopéza.

Kapitán prešovských hádzanárov Oliver Rábek po zrážke so spoluhráčom Marcom Antlom v extraligovom zápase v Topoľčanoch by mal byť do najbližšieho zápasu, ktorý Tatran Prešov odohrá v rámci českej extraligy v sobotu sedemnásteho septembra na palubovke ŠKK Brno, v poriadku.

Otáznik ale visí nad štartom brankára Igora Čuprynu, ktorý po zranení kolena čaká na výslednú správu po vyšetrení magnetickou rezonanciou.

Isté však už teraz je, že do Brna nepocestuje zranený Urban ani zatiaľ iba zľahka trénujúci Lopéz.

Konečne aj pozitívna informácia

Pozitívnou a pre Tatran Prešov v súčasnosti pri značnej maródke v tíme potešujúcou informáciou je, že po dlhšom vybavovaní nevyhnutných pobytových formalít sa do Prešova vrátil Kubánec Pavel Hernández.

Hráč použiteľný v spojkovom rade, prípadne na ľavom krídle. Fanúšikmi obľúbený hádzanár po vlaňajšej finálovej víťaznej sérii s HK Košice sa s majstrovským Tatranom rozlúčil.

Pavel však pred ponukou do francúzskeho prvoligového Aix – en Provance či slovinského RK Celje Pivovarna Laško, dal na poslednú chvíľu prednosť návratu do Tatranu Prešov.

Rečičár ho presvedčil, Chmeliar podpísal

Na rozhodnutí Hernándeza má značnú zásluhu jeho spoluhráč, momentálne sa chystajúci na operáciu kolena.

„Už počas rozlúčky v Tatran handball arene som do Pavla hustil, nech nikam nejde, nech zvráti úmysel ísť do Francúzska. Na prvý pokus sa mi ho nepodarilo presvedčiť. A tak deň pred plánovaným odletom na letné účinkovanie v jednom klube v Spojených arabským emirátoch (SAE) som ho zobral na večeru a v hustení doň pokračoval.

Pavol Hernández (v strede) napokon ostáva v Prešove.
Pavol Hernández (v strede) napokon ostáva v Prešove. (Autor: Ján Leško)

Definitívne som ho však zlomil až počas cesty na budapeštianske letisko, kam som ho viezol svojim autom. Dal mi slovo a ostatné dotiahol do obnovenia profesionálnej zmluvy majiteľ Tatranu Prešov Miloslav Chmeliar,“ opísal svoje presvedčovacie počiny Rečičár.

Formality vybavené, už do Brna môže cestovať

Nejaký čas vybavovanie formalít trval. V stredu v skorých ranných hodinách si však Pavla Hernándeza po lete z Havany cez Paríž do Budapešti a odtiaľ príchodom autokarom do Košíc vyzdvihol generálny manažér Tatranu Prešov Stanislav Pupík.

„Zdĺhavým vybavovaním formalít nebol síce nadšený, zato spokojný, že je konečne na Slovensku, v Prešove, na ktorý sa ozaj veľmi tešil. Administratívne náležitosti na pobyt v EÚ má už v poriadku.

O tretej ráno som ho zobral v Košiciach do auta a len čom sa usadil, už sa pýtal na spoluhráčov a kedy sa má hlásiť trénerovi Antlovi na tréningu. Po odchode z Prešova hral nejaký čas v SAE. Doma na Kube sa pripravoval fyzicky. Hernú prax ale musí doháňať už v zápasoch s Tatranu Prešov.

Keďže všetky potrebné formality má v poriadku, môže byť aj v nominácii na sobotný zápas (od 18. hod.) českej extraligy v Brne i druhý deň doma od 16. hodiny proti MŠK Považská Bystrica,“ avizoval generálny manažér prešovského Tatranu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Medzi fanúšikmi bol mimoriadne obľúbený. Do Tatrana sa vracia opora