Prsty v tom mal aj mladý Slovák. Prešovčania v českej extralige zakopli

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR - František Iván)
Ján Leško|11. sep 2022 o 20:40

Hniďák mal z výhry u favorita radosť.

PREŠOV. V druhom kole prvé zakopnutie slovenského účastníka českej extraligy hádzanárov.

Tatran Prešov v domovskej Tatran handball arene podľahol tímu HK FCC Město Lovosice 27:28 (14:13).

Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky majster sa radí medzi favoritov na najvyššie priečky v základnej časti českej extraligy.

Výkonmi v tejto súťaži to však zverenci trénera Radoslava Antla zatiaľ nepotvrdili.

V prvom kole síce Tatran Prešov zvíťazil na ihrisku KH Kopřivcice 30:24 (14:13), avšak väčšiu časť zápasu, najmä v prvom polčase, mimoriadne snaživý súper slovenského favorita riadne potrápil.

Prešovský tréner už po premiérovom stretnutí v českej najvyššej súťaži na adresu svojich zverencov okrem iného povedal: „Na žiadny zápas proti českým súperom nemôžeme nastupovať ako nejakí majstri sveta.“

Prišli o Urbana i Kasatkina a stratili vraj na sile

Určite dobre mienený apel trénera Antla sa však minul účinku už v najbližšom zápase. Tatran otvoril síce skóre duelu, viedol aj 3:1, no od tohto stavu až takmer do konca polčasu o jeden až tri góly vyhrávali Lovosice.

Domáci pred prestávkou skóre otočili a po nej šnúrou šiestich gólov získali šesťgólový náskok 20:14.

Zdalo sa, že Prešov húževnatý odpor Lovosíc definitívne v zápase zlomil.

„Za takéhoto stavu akoby sme si mysleli, že to pôjde samo, že to už máme vyhrané. Omyl! Za stavu 23:18 sa nám zranil Lukáš Urban a prišli sme aj o vylúčeného Kasatkina. Ale hlavne, začali sme robiť hlúpe chyby nielen v obrane, ale aj v útoku.

Po stratách lopty sme sa naháňali a tak strácali silu. Hlavne preto sme si zápas v poslednej štvrťhodine sami prehrali,“ konštatoval po záverečnom hvizde strelec šiestich prešovských gólov Marko Davidovič.

Lovosice po príchode do Prešova šancu na prípadný úspech vôbec nespomínali. Akurát predstaviteľ ich manažmentu spomenul, že pricestovali bez troch dôležitých hráčov základnej zostavy.

Marek Hniďák (vľavo) sa dohodol pred sezónou na pôsobení v českých Lovosiciach.
Marek Hniďák (vľavo) sa dohodol pred sezónou na pôsobení v českých Lovosiciach. (Autor: Facebook - Lovosice)

Aj domáci majú na listine maródov zo základu rovnako trojicu hráčov. A navyše čakajú na Kubánca Pavla Hernándeza, ktorý po vybavení pobytových formalít by mal pricestovať do Prešova v pondelok dvanásteho septembra.

Na úspech údajne nepomýšľali

V nekompletnom tíme hosťujúcich Lovosíc už pri predstavovaní zožal najväčší potlesk publika ľavoruký, na pravej spojke hrajúci v drese HK FCC Město Lovosice dvadsaťročný odchovanec trebišovskej hádzanej, slovenský reprezentant Marek Hniďák.

Niekdajší hráč Košice Crows, maďarského Ceglédi KKSE, či nemeckého treťoligistu HC Burgenland zaťažil konto Tatranu piatimi gólmi.

Dôležité vsietil v úvode, avšak ešte dôležitejšie v samom závere zápasu.

„V prešovskej Tatran handball arene (THA) som nehral prvý raz,“ ako prvé vyhŕkol päťgólový Hniďák.

„S dorastom Trebišova ani počas hosťovania s košickými mužmi sa mi však nepodarilo to, čo dnes s tímom českých Lovosíc. V tejto hale sa len tak ľahko nevyhráva.

Som nesmierne šťastný, že som nejakou mierou prispel k výhre nad historicky najúspešnejším slovenským klubom," povedal Hniďák.

Výhru nad Prešovom považuje vo svojej doterajšej kariére za jednu z najcennejších.

"Navyše, podarilo sa to pred mnohými mojimi rodinnými príslušníkmi a známymi východniarmi, ktorí prišli na zápas do Prešova. Teraz, krátko po stretnutí ešte nechápem čo sa to vlastne stalo.

Asi to, že skvelá partia mladších hráčov okolo nášho najskúsenejšieho hráča Pavla Horáka zabrala zrejme nad svoje obvyklé maximum a docielila tak senzačnú výhru nad vysoko favorizovaným Tatranom,“ dodal Hniďák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prsty v tom mal aj mladý Slovák. Prešovčania v českej extralige zakopli